Konya

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

16:27 29 Ocak 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere sivil toplum kuruluşlarının (STK) desteği sürüyor.

Konya Reklamcılar Derneği üyeleri, Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla toplanan nakdi yardımı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına gönderdi.

Dernek başkanı Osman Yavuz, yaptığı açıklamada, Afrin Harekatı'nda görev alan Mehmetçikler'e destek olmak amacıyla böyle bir kampanya düzenlediklerini söyleyerek, "Biz dünyanın en kıymetli, en stratejik topraklarında yaşıyoruz. Gerek dünyanın farklı yerlerinde, gerekse kendi içimizden devşirilmiş kişilerin masallarıyla bu topraklara göz dikiliyor." dedi.

Yavuz, Türk milletinin, Kurtuluş Savaşı'nda bu topraklara göz dikildiğinde nasıl birlik olduğunu herkesin gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Afrin operasyonu, ezanlar susmasın diye yapılıyor. Terör örgütü yandaşlarının, 5 bin tır silahı terör örgütlerine hibe ederken sanırım bu devletin sabrını ölçmek istediler. Afrin operasyonu, terör örgütlerinin zulmettiği Suriye halkı için yapılıyor. Bu bir bağış, bir yardım değildir. Bu, devletimize ve ordumuza borcumuzdur. 'Kızılelma Yolunda Bir Mermi de Bizden' sloganıyla toplanan yardımları göndereceğimizden dolayı mutluyuz."

Dernek üyelerince toplanan nakdi yardım, konuşmaların ardından banka şubesi aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yollandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.