Konya

Konya'da kış ortası kuş sayımları

16:44 21 Şubat 2018
Konya'da kış ortası kuş sayımları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Konya Şube Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ve doğa dernekleri işbirliğiyle kış ortası kuş sayımı yaptı.

Konya il sınırları içerisindeki göl ve sulak alanlarda kış ortası kuş sayımları gerçekleştirildi.

Konya'da, Beyşehir Gölü, Akşehir Gölü, Ilgın Çavuşcu Gölü ve Ereğli Akgöl ile birlikte 4 farklı sulak alanda yürütülen kuş sayımında, alanlarda farklı türlerde çok sayıda kuşun gözlendiği belirtildi.

Ilgın Çavuşcu Gölü'nde yapılan sayıma eşlik eden Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Ölçer, kış ortası kuş sayımlarının, su kuşu popülasyonlarının ve sulak alan eko sistemlerindeki değişimlerin uzun dönemde izlenebilmesi için kullanılan temel yöntemlerden birisi olduğunu söyledi.

Ölçer, "Su kuşlarının mevsimsel göç hareketlerinin en az olduğu, sulak alanlarda kümelendikleri 15 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında yapılmaktadır. Sayımların en önemli özelliği, sahip olduğu uzun dönemli bakış açısıdır. Aynı alanlarda, aynı noktalardan yapılan standart sayımlar, uzun dönemde popülasyon trendlerinin analiz edilmesinde oldukça yararlı olmaktadır." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.