Konya

Yok böyle fedakarlık! Engelli kıza 27 yıldır anne-babalık yapıyorlar

15:03 21 Mayıs 2020 7 Yorum Var
Yok böyle fedakarlık! Engelli kıza 27 yıldır anne-babalık yapıyorlar

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 5 çocuk babası Hüsamettin Değer ve eşi Hayri Değer, komşularının zihinsel engelli kızlarına 27 yıldır anne-babalık yapıyor.



Hüsamettin Değer ve Hayri Değer çiftinin komşusu olan 2 çocuk annesi Adile Polat, 1987 yılında vefat etti. Adile Polat'ın vefatının ardından zihinsel engelli kızı Serap Polat, babası Mustafa Ertan Polat ile yaşamaya başladı.  Baba kızına bakmakta zorlanınca, Değer çifti, devreye girdi. Çift, 1993 yılında Mustafa Ertan Polat'ın rızasıyla Serap Polat'a kendi evlerinde bakmaya başladı. Babası 2009 yılında ölen Serap Polat'ı kendi çocuklarından ayırt etmeyen Hüsamettin Değer, şunları söyledi:

''Serap, ailesinin yanında çok zor şartlarda yaşamını sürdürüyordu. Annesi öldükten sonra yaşamı daha da zorlaşınca eşimle birlikte yardımcı olmaya çalıştık. Sonra evimize alıp, evladımız gibi büyüttük. Çocuklarım da Serap'ı kardeşleri gibi gördü. Şu an il dışında yaşamalarına rağmen sürekli arayıp, Serap'ın sesini duymak istiyorlar. Serap bizimle, biz de onunla çok mutluyuz. 'Abi, dede, nine' gibi kelimeleri kullanabiliyor. Bana 'dede', eşime ise 'anne' diyor. '' 

Serap'ın artık kendilerinin bir parçası olduğunu söyleyen Hayriye Değer de, ''Biz Serap'ı ilk günden bu yana çok seviyoruz. Serap bizim her şeyimiz. Serap'ı yanımdan ayırmam. Misafirliğe bile giderken de yanımda götürürüm. Çocuklarım, gelinlerim de Serap'ı çok seviyor ve biz nasıl ilgileniyorsak onlar da kendi kardeşleri gibi Serap ile ilgileniyor'' diye konuştu. 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da komşularının kızına kendi evlatları gibi sahip çıkan çifti evlerinde ziyaret edip, örnek davranışlarından dolayı tebrik etti.

Tutal, ''Allah sizden razı olsun. Günümüzde insanlar kendi çocuklarını sahiplenmez sokağa bırakırken, siz kendi kan bağınız olmayan komşunuzun engelli evladına sahip çıkmış annelik, babalık yapıyorsunuz. Bu yaptığınız takdire şayan. Allah sizden razı olsun. Ben inanın duyduğum an çok büyük bir hüzün yaşadım'' diye konuştu. 

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • nokta 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim iyilerin sayısını artırsın inşallah ,Rabbim sizden bin kere razı olsun ,emanete sahip çıkmak budur,Sahabe den rivayet Hz. Muhammed (s.a.v) efendimiz Bismillahirrahmanirrahim Cebrâil bana komşu hakkında o kadar çok tavsiyede bulundu ki;ben (Allah Teâlâ) komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim. Buhârî, Edeb, 28; Müslim, Birr, 140, 141
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ibrahim özmen 3 yıl önce Şikayet Et
    allah cc razı olsun sizlerden.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH sizden razı olsun
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    saolasınız varolun
    Cevapla
  • Gündüzbeyli 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim cennetinin anahtarını bu dünyada size teslim etmiş. Allah sizden ve çocuklarınızdan razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.