Konya

Şoke eden görüntüler! İçeride hayvanlar varken oldu...

06:41 20 Kasım 2020 14 Yorum Var
Şoke eden görüntüler! İçeride hayvanlar varken oldu...

Konya'nın Karapınar ilçesindeki yaylalarda oluşan obruklar yöre halkını tedirgin ediyor. Son 1 ay içerisinde Reşadiye Mahallesi'nde 2 yeni obruk oluştuğunu söyleyen çiftçi Murat Acar (64), "Çok tedirgin oluyoruz. Her an ayağımızın altı çökecekmiş gibi hissediyoruz" dedi.

Karapınar ilçesinde yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle meydana gelen 350'nin üzerinde obruk bulunuyor. İlçeye 8 kilometre uzaklıktaki Reşadiye Mahallesi Acarlar Yaylası'nda ise son 1 ayda 15 metre derinliğinde iki obruk oluştu.

Yaylada tarım ve hayvancılıkla uğraşan Murat Acar, oluşan obruklar nedeniyle korku içinde yaşadıklarını belirterek, "Obruk problemini sürekli yaşıyoruz. Bu bölgede 10-15 adet irili ufaklı obruk var. Ne zaman ne şekilde olacağını da bilemiyoruz. Kardeşimin çardağının altında göçme yaptı. İçerisinde hayvanlar da vardı. Çardağın ucunda oluştuğu için hayvanlara bir şey olmadı. Çok tedirgin oluyoruz tabi. Her an ayağımızın altı çökecekmiş gibi hissediyoruz. Burada tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Buraya biçerciler bile gelmek istemiyor, korkuyorlar. Obruklardan dolayı tarımla da uğraşamıyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Altımızda ne olduğunu bilemiyoruz, korkuyoruz" dedi.

YORUMLAR

14 Yorum Var
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Su çekilince obruk oluşmaz. Bu obruklar belki bin yılda belke 50 bin 100.000 yılda bile oluşabilir. Topraktaki su süngerdeki gibidir. Süngerdeki su kuruyunca nasıl boşluk olusmazsa toprak da kuruyunca boşluk oluşmaz.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Konyalım42 3 yıl önce Şikayet Et
    Konya ovasında bilhassa Karapınar bölgesinde 100 binlerce kuyu var ama ne yazık ki hemen hemen hiç birinin başında ağaç yok olan ağacıda kesip yerini ekiyorlar o yüzden yurdumuzun en az yağış alan yeri bu bölge önceki yıllarda 30 -40 metreden çıkan su şimdi 150-250 metre arasında çıkıyor her yıl 5 mt. daha derinleşiyor
    Cevapla
  • .... 3 yıl önce Şikayet Et
    sorunun ne olduğunu yıllardır uzmanlar söylüyor ama oranın insani bol su isteyen ürünler yetiştirmeye devam edip sadece cebini düşünüp en çok su isteyen ürünü ekip yer altı kaynağını tüketirse boyle şeylerin olmasını yadirgamamak lazım keşke sadece cüzdanları değilde yaşam alanlarınida düşünseler ve gerçekten bir ağaç ekip sulamaktan üşeniyorlar halbuki yıllar önce Karapınar boy boy selvi ağaçlarının olduğu şehrin içinden akan bir pınarı olan bir yermiş ama insanoğlu işte ne dayanir
    Cevapla
  • şanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    ağaç yok her yer acık bu durumdan rahatsız olmuyormusunuz ağaçlar yağış çeker meyve verir tarım böyle yapılmaz çöl olmuş bir ortam dan bahsediyorsunuz yer altı suyunu bol miktarda çekersen bunlar kaçınılmaz olur
    Cevapla
  • irfan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğim kadarıyla ağaç olmayan kurak bir bölge ve sürekli sulama için toprağa artizyen açıp sulama yapılıyor,bu da yer altında azalan su sonrası boşluklar oluşuyor ve sonuç ortada..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.