Konya

Konya'da kafese kapatılan sincaplar doğal ortamlarına kavuştu

09:38 26 Mayıs 2022
Konya'da kafese kapatılan sincaplar doğal ortamlarına kavuştu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine bir iş yerinde 2 adet sincabın kafese kapatıldığı ihbarı üzerine Karapınar ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri harekete geçerek 4.556 lira idari para cezası uyguladı. Sincaplar ise doğaya bırakıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden bir iş yerinde kafes içerisinde sincap beslendiği ihbarı üzerine harekete geçen Karapınar ilçe emniyet müdürlüğü polis ekipleri bahse konu adreste yaptığı aramada 2 adet sincabın kafese kapatıldığını tespit ederek şahsa toplam 4.556 TL idari işlem uyguladı ve sincapları koruma altına alarak doğal yaşamlarına kavuşturdu.

DOĞAL YAŞAM ALANLARINA KAVUŞTULAR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine bir iş yerinde 2 adet sincabın kafese kapatıldığı ihbarı üzerine Karapınar ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, Ereğli Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği görevlileri ile birlikte adrese gitti. İş yerinde yapılan aramada doğal hayatlarından koparılarak kafese kapatılan iki adet sincap bulundu. Sincaplara doğal yaşam ortamlarına kavuşmaları için Ereğli Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği görevlileri tarafından el konuldu.

Yaban hayvanlarını doğal ortamından kopararak kafeslerde besleyen şahsa 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun ilgili maddeleri gereğince ve yaban hayvanı tazminat bedeli olarak toplamda 4.556 TL idari işlem uygulandı.

Zeki Dursun Konya

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.