Konya

Konya'da kılık değiştirerek altın ve döviz çalan hırsızlar polisin elinden kaçamadı

12:44 12 Ekim 2022 5 Yorum Var
Konya'da kılık değiştirerek altın ve döviz çalan hırsızlar polisin elinden kaçamadı

Konya'da kılık değiştirerek bir eve giren hırsızlar, dil düşürme yöntemi kullanarak girdikleri evden altın ve döviz çaldı. Polislerin elinden kaçamayan hırsızlardan biri yakalanarak cezaevine gönderildi.

Konya’nın Selçuklu İlçesi İhsaniye Mahallesinde bir hırsızlık ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, "Dil Düşürme Yöntemi" ile girilen evden 130 gram ziynet eşyası ve 900 dolar çalan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

KILIK DEĞİŞTİREN 2 ŞÜPHELİ EKİPLERİN DİKKATİNDEN KAÇAMADI

Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması ve onlarca çevre güvenlik kamerasını izlemesiyle 2 kadın şüphelinin hırsızlık yapmadan önce kılık değiştirdikleri ve hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra kimliklerini gizlemek için giydiği elbiseleri İplikçi Camii önündeki umumi tuvalette çıkardıklarını tespit edildi.

2 ŞÜPHELİDEN BİRİ YAKALANARAK TUTUKLANDI

Şahısları tespit eden polis ekipleri bir şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Ebru Pektaş İkametten Hırsızlık suçundan tutuklanırken diğer şüpheli şahsı yakalama çalışmaları sürüyor.

DİL DÜŞÜRME YÖNTEMİ NEDİR, NASIL ÖNLEM ALINIR?

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerinin onlarca güvenlik kamerasından elde ettiği görüntülerde, şüphelilerin apartmanların girişine gelerek tüm zillere bastığı ve daire sakinlerinin evde olmadığı daireleri hedef aldığı ve ardından hızlı bir şekilde katlara çıkıp, kilitli olmayan kapıları açmak suretiyle olayı gerçekleştirdiği tespit edildi.

Öte yandan yetkililer bu tarz olaylarla karşılaşmamak için tanınmayan kişilere apartman kapılarının rastgele açılmaması, markete veya komşuya giderken kısa mesafe diye düşünülerek kapının kilitlenmeden çekilmesi yerine kilitlenildiğinden emin olunması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    POLİSİN elinden kaçamıyorlar fakat yargının elinden sürekli nasıl kaçıyorlar da 100 lerce suç dosyası olanlar hırsızlık yapmaya devam ediyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki ismi peçe değil de maske olsa yine yasaklayabilecek misiniz... insanların genel kamu düzenine aykırı olmayan giyim kuşamlarına müdahale etmeyi bırakın artık... vatandaş ve devlet karşılıklı olarak daha sıkı tedbirlerini alırsa bu tip olaylar yaşanmaz hale gelir..
    Cevapla
  • Tecrübe 1 yıl önce Şikayet Et
    Eşarba, mantoya, çarşafa lafimiz olamaz, ÇOK ŞUKUR İSLAMİZ ama peçe YASAKLANMALİ fikihta yüz tesettür gerektiren avret/ uzuv değildir ... Abdülhamid han hazretleri de yasaklamıştı çunku Ermeni teroristler/ komitacilar bunların yaptığının aynını yapıyordu ..
    Cevapla
  • fıkıhçı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Aişe annemiz yaşasaydı ona da "peçe yasak" diyebilecek miydin zırcahil. abdulhamid han kim oluyor da kafasına göre yasak koyuyor. yüz avret değil diyen bütün alimler fitnelerin yaygın olduğu yerlerde kadınların yüzlerini örtmesi farzdır diye fetva vermiş. git önce hakkında konultuğun meseleyi biraz öğren, sonra ahkam kes. Allah'ın dini hakkında bilgisizce konuşma.
    İlk beğenen sen ol
  • ASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Dini kıyafetleri suç işlemek için kullanmakda ayrıca suç sayılsın
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    2 tane usta eğitimli hırsız--4-5 ay önce evin iç odasının kilidi sıkışmış,açılmamıştı,çilingire 300 tl ödedim basit bi kilidi açmak için,bunlarsa bilhaasa çift kilitli çelik kapıları açabilecek beceriye sahip.şeytan eğitiyor bunları şeytan,uzun müddet cezaevinde kalmalılar kimsenin canını yakmamaları için.
    Cevapla
  • karaburun 1 yıl önce Şikayet Et
    kalsa ceza evinde ne olacak cıkınca tekrar kaldığı yerden devamkolarını kesecen ki bir daha kapı açamasın ve ahiretteki cezası azalsın
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.