Konya

Konya Büyükşehir Geleneksel Çocuk Oyunları İl Finali gerçekleşti

09:02 29 Mayıs 2025
Konya Büyükşehir Geleneksel Çocuk Oyunları İl Finali gerçekleşti

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Şehrimiz İmzamız” projesi kapsamında düzenlenen “Geleneksel Çocuk Oyunları” İl Finali’nde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 31 ilçedeki ilkokul 3. ve 4. sınıflar ile ortaokul 5. ve 6 sınıflara yönelik düzenlenen “Geleneksel Çocuk Oyunları” İl Finali büyük heyecana sahne oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

İL ŞAMPİYONLUĞU İÇİN YARIŞILDI 

Geçtiğimiz Kasım ayında okul turnuvaları ile başlayan devam eden aylarda ilçe turnuvaları, bölge turnuvaları ve il turnuvalarının ardından öğrenciler, 28 Mayıs’ta Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda düzenlenen final müsabakalarında il şampiyonu olabilmek için mücadele etti. 

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU 

  • İl finalleri kapsamında; 3. sınıflar “Mendil Kapmaca-Seksek”, 4. sınıflar “Kaleli Yakantop”, 5. ve 6. sınıflar ise “Kaleli Yakantop Karma-Kız-Erkek” takımları olmak üzere 8 kategoride yarışıldı.
  • Büyük heyecana sahne olan yarışmalar sonunda ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ DEĞERLER ÇOCUKLARA HATIRLATILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Şehrimiz İmzamız” Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışması” ile kültürel unsurların ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerin çocuklara aktarılması amaçlanıyor. 

15. İmam Hatip Spor Oyunları'nda ödüller sahibini buldu15. İmam Hatip Spor Oyunları'nda ödüller sahibini buldu

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.