Konya

Bisikletleriyle Türkiye turu yapan Kanadalı ikili, Konya’da soluklandı

16:06 17 Ağustos 2025 1 Yorum Var
Bisikletleriyle Türkiye turu yapan Kanadalı ikili, Konya’da soluklandı

Türkiye'yi bisikletle gezmek için yola çıkan Kanadalı Philipe ve Marjorie isimli iki arkadaş, soluklanmak için Konya'nın Karapınar ilçesinde durdular. İki arkadaş, gördükleri misafirperverlik karşısında adeta büyülendiklerini dile getirdi.

Türkiye’yi uzun zamandır merak ettiklerini ve birkaç yıl önce bu geziyi planlamaya başladıklarını belirten Philipe ve Marjorie, bu seyahatin sadece turistik bölgelerle sınırlı olmadığını, asıl amaçlarının Türkiye’nin otantik kültürünü ve yerel insanlarını tanımak olduğunu vurguladı.

 Philipe ve Marjorie,

"DÜNYADA BAŞKA HİÇBİR ÜLKEDE MÜMKÜN DEĞİL"

İnsanlarla sohbet ettiklerini ve kendilerini evlerine davet edip yemekler ikram edildiğini belirten Marjorie, "Sanırım bu kadar sıcak karşılama dünyada başka hiçbir ülkede mümkün değil." dedi.

  • Philipe ise Türkiye'deki doğa çeşitliliğine hayran kaldıklarını dağlar, kaya oluşumları, Karapınar’daki çöl benzeri yollar, uçsuz bucaksız tarım arazilerinin etkileyici olduğunu bu güzellikleri tüm arkadaşlarına anlatacaklarını söyledi.

  • Bisiklet yolculukları sırasında bazı teknik sorunlarla karşılaştıklarını söyleyen ikili, Türk halkının yardımseverliği ve nezaketi sayesinde hiçbir sorun yaşamadıklarını belirtti.

Türk saray mimarisinin Anadolu’daki temsili! Zarafetiyle göz kamaştırıyorTürk saray mimarisinin Anadolu’daki temsili! Zarafetiyle göz kamaştırıyor

Antalya'da 30 yıl sonra ortaya çıktı! Turist akınına uğradıAntalya'da 30 yıl sonra ortaya çıktı! Turist akınına uğradı

"EN MİSAFİRPERVER OLANI

Philipe yaptığı gözlemleri öyle aktardı:

"Sürücüler motosikletlilere karşı çok saygılı. Türk halkı şimdiye kadar gezdiğimiz ülkeler arasında en misafirperver olanı." 

Kanadalı iki arkadaş, Türkiye turunu tamamladıktan sonra ülkelerine döneceklerini ancak bu eşsiz deneyimi ömür boyu unutmayacaklarını söyledi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • murat 2 gün önce Şikayet Et
    içimizdeki gavurlara sevdiremedik bu güzelim memleketi.
    Cevapla
  • Mustafa 1 gün önce Şikayet Et
    Çok doğru söylediniz. Ama onlar da sever eğer Türkiye ABD yada İngiliz mandasına girer ise
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.