Kütahya

Tavşanlı'daki yeni cezaevi yakında hizmete girecek

14:46 10 Eylül 2015
Tavşanlı'daki yeni cezaevi yakında hizmete girecek

 Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, yapımı tamamlanan uluslararası standartlara uygun T tipi kapalı ve açık cezaevinin yakında hizmete gireceği bildirildi.

Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşası tamamlanan cezaevinin açılışı için gerekli hazırlıkların sürdürüldüğünü, bu kapsamda gerekli personel alımlarının yapılacağını söyledi.

Cezaevinin, tutuklu ve hükümlülerin barınma, sağlık, eğitim  başta olmak üzere birçok ihtiyacına cevap verecek şekilde uluslararası standartlara uygun olarak inşa edildiğini dile getiren Tiryaki, "Cezaevinin tüm alanları gözetlemeye uygun kule ve kameraların yer aldığı üst düzey güvenlik ve koruma sistemiyle donatıldı. Ayrıca cezaevi girişinde göz tarama sistemi ile gelişmiş X-ray cihazı bulunuyor" dedi.

Cezaevinde görev yapacak 59 personelin atamasının yapıldığını kaydeden Tiryaki, ek olarak 60 civarında personelin alımı için de Adli Yargı Adalet Komisyonu'na yetki verildiğini, personelin tamamlanmasının ardından cezaevi açılışının gerçekleşeceğini bildirdi. 

Tavşanlı'ya önemli bir tesis kazandırıldığını kaydeden Tiryaki, şöyle konuştu:

"Çukurköy Mahallesi'nde yaklaşık 114 bin metrekare alana inşa edilen cezaevimiz 150'si açık, 430 kişi kapasiteli. Burada tutuklu ve hükümlerin hayata yeniden kazandırılmaları ve uyum sağlamalarını hedefliyoruz. Cezaevinin çalışanlarıyla, atölyeleriyle ilçe ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacağı inancındayız. Tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılmaları bizim için önemli bir meseledir. Cezaevinin açık atölyeleri kısmında iş yurtları aracılığıyla tutuklular ve hükümlüler sigortalı ve ücretli olarak çeşitli dallarda çalışma imkanı bulacaklar. Bu sayede hem tutuklulara ve hükümlüler kendilerine gelir sağlamış olacak, hem de ekonomiye yapacakları üretimle katkı sağlamış olacaklar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.