Kütahya

Kütahya'da Hayvan Pazarı Kurban Bayramı'na hazır

15:19 14 Eylül 2015
Kütahya'da Hayvan Pazarı Kurban Bayramı'na hazır

 Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kurban Bayramı için son hazırlıkları yapılan canlı hayvan pazarında incelemelerde bulundu.

Kütahya-Tavşanlı yolu üzerinde bulunan ve yarın açılışı yapılacak olan canlı hayvan pazarını gezen Saraçoğlu, hazırlıkların son aşamada olduğunu söyledi.

Büyükbaş hayvanlar için 210 padok, küçükbaş hayvanlar için ise 120 adet kapalı, 112 adet de açık padok oluşturulduğunu belirten Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için serbest giriş bölümleri bulunmaktadır. Canlı Hayvan Pazarımızın kapasitesi 10 bin adet küçükbaş bin 500 adet büyükbaş hayvan alabilecek durumdadır. Hayvan yetiştiricilerin rahat bir şekilde satışlarını yapmaları amacıyla mevcut bulunan ışıklandırmamız, su tesisatımız, tuvaletlerimizin yanı sıra mescidimiz 2015 yılında genişletilmiş, bu sene 2 adet duş alma yeri yapılmıştır. Pazarımızda sosyal tesis, mescit, kesimhane, kurban kontrol denetim merkezi bürosu, kantar ve idari binamızdan oluşan bölümler bulunmaktadır. Şehrimizden canlı hayvan pazarına gelmek isteyen vatandaşlarımız için kurban pazarı süresi boyunca 10 numaralı halk otobüslerimiz hizmet verecektir."

Kütahya’da bazı mahallelerde 11 kurban kesim merkezi oluşturduklarını da ifade eden Saraçoğlu, "Şehrimizin 11 noktasında suyu, gideri ve askıları olan, etrafları çevrili kesim yerlerimiz mevcuttur. Kurban kesim yerlerimiz Zafertepe, Dumlupınar, Yenidoğan, Okmeydanı, Evliya Çelebi, Akkent ve Ziraat Mahallesi pazaryeri ile canlı hayvan pazaryeridir. Bunların yanı sıra Ilıca Kaplıcaları ile Yoncalı Kaplıcalarında da kesim yerlerimiz mevcuttur" diye konuştu.

Saraçoğlu'nun inceleme gezisinde Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ve belediye personeli de hazır bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.