Kütahya

Hayrat İnsani Yardım Derneği 50 ülkede kurban kesti

17:12 27 Eylül 2015
Hayrat İnsani Yardım Derneği 50 ülkede kurban kesti

 Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin, başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere Müslümanların yaşadığı yaklaşık 50 ülkeye kurban eti dağıttığı bildirildi.

Derneğin Kütahya Temsilcisi Aydın Çamlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek üyelerinin bizzat katıldığı kurban faaliyetlerinde yaklaşık 10 bin kurban kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyledi.

Kurban kesimlerini hayırseverlerin destekleriyle yaptıklarını dile getiren Çamlı, şöyle konuştu:

"Derneğimiz faaliyetlerinden birisi de ihtiyaç sahibi kimselere yardımda bulunmak. Bu kapsamda derneğimiz genel merkezinin yurt genelinde başlatmış olduğu kurban kampanyasına vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Kütahyamızda da çok sayıdaki vatandaşımız kurban bağışlarını derneğimize yaptı. Bizler de dernek temsilcileri ve üyeleri olarak bu bağışlanan kurbanları başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere, Müslümanların yaşadığı yaklaşık 50 kadar ülkede kurban kesimlerini gerçekleştirdik. Bu sayede öğünlerinde et yiyemeyen birçok ihtiyaç sahibi kesimlerini yaptığımız yaklaşık 10 bin kurban etinden istifade ettiler. Bu vesile ile derneğimize kurban bağışında bulunan tüm hayırseverlere ve kurban kesimleri için kendi memleketimizden uzaklara giderek ihtiyaç sahiplerine bu hayırların ulaşmasına vesile olan bütün üyelerimize teşekkür ediyorum." 

Çamlı, dernek üyelerinin kurban kesimi ve dağıtımının yanı sıra gittikleri ülkelerde çocuklara balon ve oyuncaklar da dağıtarak bayramlarını onlarla birlikte kutladıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.