Kütahya

Kütahya'da "dezavantajlı" gruplara istihdam sağlanacak

13:12 26 Ekim 2015
Kütahya'da "dezavantajlı" gruplara istihdam sağlanacak

 Kütahya'da "dezavantajlı" olarak tanımlanan işsizlerin istihdamına yönelik, "Dezavantajlı Grupların Mesleki Eğitimle Topluma Kazandırılması Projesi" kapsamında protokol imzalandı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, bu proje ile dezavantajlı olarak tanımlanan işsizlere beceri kazandırılarak istihdama hazırlanmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Aynı zamanda sosyal bir projenin projenin hayata geçirileceğini dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Hayata geçireceğimiz bu proje ile dezavantajlı gruplarda yer alan genç veya kadın işsizlerden, yoksul bölgelerde yaşayan işsizlere, iş gücü piyasasına ilk kez katılan işsizlere, şiddet mağduru olan yada koruma veya bakım altında olan işsizlere yönelik, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde mesleki eğitim kursları düzenlenecek. Grup içerisinde tanımlanan işsizlere beceri kazandırılarak onları istihdama hazırlayacağız. Düz dikiş makineci, ahşap montaj elemanı, çocuk bakım elemanı, el yapımı sabun imalatı, hasta ve yaşlı refakatçisi, kaynakçı, argon kaynakçısı, gaz altı kaynakçısı, doğalgaz iç tesisatçısı, aşçı yardımcısı, iç giyim konfeksiyon makineci, bilgisayar destekli muhasebe elemanı olmak üzere 12 alanda 240 kursiyer bu projeden faydalanacak. 2 Kasım 2016'ya kadar sürecek kurslarda kursiyerlere günlük 20 lira ödenecek. Genel Sağlık Sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı primleri ödenecek. Servis ve öğle yemeği ihtiyaçları karşılanacak."

Daha sonra Saraçoğlu ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen tarafından protokol imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.