Kütahya

Kütahya'da acil çağrı numaraları "112" de birleşiyor

10:40 04 Kasım 2015
Kütahya'da acil çağrı numaraları "112" de birleşiyor

Kütahya'daki 155 polis, 156 jandarma, 110 itfaiye, 177 orman yangını ve 122 AFAD hatları "112 Acil Çağrı Merkezi" bünyesine geçecek

Kütahya'da acil çağrı numaralarının 15 Kasım'dan itibaren, "112 Acil Çağrı Merkezi" çatısı altında birleşeceği bildirildi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "112 Acil Çağrı Merkezi" binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde Türkiye'de "Tek Acil Çağrı Numarası" oluşturma çalışmalarının ilk olarak 2003 yılında Hollanda Hükümeti ile İçişleri Bakanlığı işbirliğinde Antalya ve Isparta'da uygulanmaya başlandığını hatırlattı.

Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Aksaray, Burdur, Denizli, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Mersin ve Niğde'de acil telefon hatlarının "112" çatısı altında hizmet vermeye başladığına işaret eden Yılmaz, "Biz de bu çalışmalar kapsamında Dumlupınar Üniversitesi Yerleşkesi'ne yaklaşık 10 bin metrekare alana 112 Acil Çağrı Merkezi binasını inşa ettik. Binanın iç donanımı ise ASELSAN tarafından yapıldı. 15 Kasım'dan itibaren de Kütahya'da uygulamaya başlıyoruz" dedi.

Yılmaz, acil servis numaralarının "112" numarası altında birleşmesinin büyük avantajlar sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti: 

"Ülkemizde acil yardım talep ve ihbarları çeşitli kurumlara ait 110,112,122,155, 156 ve 177 acil yardım telefonlarına yapılmakta. Ancak acil yardım numaralarının muhtelif ve çok sayıda olması nedeniyle uygulanmada zorluklar çekiliyordu. Ayrıca, karşılaşılan olayın hangi kurumu veya kurumları ne derecede ilgilendirdiği veya önceliğin hangisinde olduğu hususunda tereddüde düşülüyordu. Birkaç kurumu ilgilendiren bir olay karşısında tüm kurumların irtibat telefonları bilinse bile farklı numaraların aranmak zorunda kalınması nedeniyle zaman ve kaynak israfının yanında hayati önemdeki olaylarda can ve mal kayıpları da yaşanabiliyordu. Yeni uygulama ile artık bunların önüne geçilebilecek. Sisteme geçilmesiyle birlikte kentteki tüm polis, jandarma, itfaiye, ambulans, AFAD araçlarında artık 112 numarası yazacak." 

Sisteme dahil olan kurumlardan uzman ve eğitimli personelin "112 Acil Çağrı Merkezi"nde görev yapacağını ifade eden Yılmaz, yeni sisteme geçilmesiyle birlikte hem gereksiz çağrıların ortadan kalkacağını, hem de olaylara müdahalenin ve koordinasyonun daha sağlıklı ve hızlı olacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.