Kütahya

NG Kütahya Seramik Porselen'e "TSE Çift Yıldız Belgesi"

22:27 13 Kasım 2015
NG Kütahya Seramik Porselen'e "TSE Çift Yıldız Belgesi"

Türkiye'nin önde gelen porselen ve seramik üreticilerinden NG Kütahya Seramik Porselen, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen "TSE Çift Yıldız Belgesi"ni almaya hak kazandı.

NG Kütahya Seramik Porselen tesislerinde düzenlenen belge takdim törenine katılan TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, TSE'nin, Türk standartları üzerine uygunluk değerlendirmesi yapan örnek kuruluşlardan biri olduğunu söyledi. 

Enstitünün, standardizasyon alanında Türkiye'nin milli ve tek kuruluşu olduğunu ifade eden Korkmaz, "Standardizasyonun anlamı, ekonomik ve ticari hayatın hem ulusal hem de uluslararası ortak birimini oluşturmaktır" dedi.

Korkmaz, müşteri diye adlandırılan ürün veya hizmet satın alanların asgari beklentilerini karşılayıp karşılamadıklarını, standartları kullanarak anladıklarını belirterek, "Alışverişlerde karşılıklı sözleşmelere bağlı değil de referans kuruluşların marifetiyle birbirimize verdiğimiz sözleri anlamlandırmaya çalışıyoruz. Dünyada da standardizasyon, ekonomik ve ticari hayatın temeli olur. Yurt dışına gitmek istediğimizde bize pasaport sorarlar. Pasaportunuz olmazsa yurt dışına seyahat edemezsiniz. Yani ürün ve hizmetin pasaportu da standardizasyon uygunluk belgesidir. Eğer bu belgeniz olmazsa ürün ve hizmetlerinizin seyahat etmesinde büyük sıkıntılar olur" diye konuştu.

NG Kütahya Seramik Porselen'in çift yıldız belgesi almak için kendilerine müracaat ettiğini aktaran Korkmaz, inceleme sonucunda beklentilerin üzerinde kalite ve hizmet sunulmasından dolayı bu belgeyi almaya hak kazandığını bildirdi.

Korkmaz, NG Kütahya Seramik Porselen'in bu belgeyi hak etmesinin Anadolu'daki sanayiciler adına sevindirici bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı (TÜGİK) da olan NG Kütahya Seramik Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ise Kütahya'da bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, aylar süren çalışmalar neticesinde bu belgeyi almaya hak kazandıklarını anlattı. 

Yorucu ve uzun bir çalışmanın ardından başarının geldiğini dile getiren Güral, "TSE'den çift yıldız almamız bizim için çok önemliydi. Beklentilerin üzerinde kalite ve hizmet sunarak çift yıldızı almaya hak kazandık. İşimizi severek ve aşkla yapıyoruz. Hiçbir zaman için mevcut şartlarımızla yetinmiyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Korkmaz, Güral ile şirketin kurucu başkanı Nafi Güral'a "TSE Çift Yıldız Belgesi"ni takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.