Kütahya

DPÜ’de “restorasyon” sunumu gerçekleştirildi

16:43 23 Kasım 2015
DPÜ’de “restorasyon” sunumu gerçekleştirildi

 Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından alanında uzman Restoratörler tarafından restorasyon sunumu gerçekleştirildi.

Güzel sanatlar Fakültesindeki programda konuşan dekan vekili Prof. Dr. Ahmet Altuncu, üniversiteye bağışlanan bazı tarihi yapıların daha iyi korunabilmesi için restorasyon uzmanları tarafından incelenmesi gerektiğini, sunum programını da bu amaçla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kentin önde gelen ressamlarından Ahmet Yakupoğlu tarafından üniversiteye bağışlanan eserlerin en iyi şekilde koruyup saklandığını ifade eden Prof. Dr. Altuncu, şunları kaydetti:

"Bu eserlerin, gerektiğinde restorasyonlarının yapılması gerekmektedir. Bu konuda rektörlüğümüz, Milli Saraylar Genel Müdürlüğü’nden yardım istedi. Bu isteğimiz geri çevrilmedi. Tablo Restoratörü Hatice Biga ve Kağıt ve Cilt Restoratörü Ahmet Kurnaz üniversitemize geldi. Biga ve Kurnaz, bir süredir Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerinin daha iyi şekilde korunup saklanması için, gerekiyorsa restorasyonunun yapılması adına fizibilite çalışmaları yapmaktadır. Restorasyon işlemlerine gerek duyulduğunda Milli Saraylar Genel Müdürlüğü ile birlikte çalışabiliriz."

Daha sonra Tablo Restoratörü Hatice Biga ve Kağıt ve Cilt Restoratörü Ahmet Kurnaz, fotoğraflar eşliğinde sunumlarını yaptı.

Sunumların ardından Biga ve Kurnaz’a teşekkür belgeleri ve plaketler takdim edildi.

Programa, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutay Güler, Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Avşar, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, Fen Edebiyat Fakültesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. A. Nejat Bilgen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.