Kütahya

Görme engelli gencin hayali iyi bir ilahiyatçı olmak

11:50 03 Aralık 2015
Görme engelli gencin hayali iyi bir ilahiyatçı olmak

Kütahya'da yaşayan imam hatip lisesi mezunu görme engelli genç, ilahiyat fakültesi hayali için çalışıyor

Kütahya'da yaşayan ve doğuştan görme engelli 19 yaşındaki Taha Aslan, gelecekte iyi bir ilahiyatçı ya da vaiz olarak Türkiye'ye hizmet etmek istiyor.

Kütahya İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedefine ulaşmak için ilahiyat fakültesinde okumak istediğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl girdiği üniversite sınavlarında ilahiyat fakültesine birkaç puanı eksik olduğu için giremediğini anlatan Aslan, bu yıl yeniden sınavlara hazırlanarak ilahiyat fakültesini kazanmak istediğini vurguladı.

Aslan, üniversite sınavına hazırlanırken aynı zamanda hafızlık kursuna başladığını bildirdi.

Hedefinde iyi bir ilahiyatçı olarak Türkiye'ye hizmet etmenin bulunduğunu ifade eden Aslan, "Sınavda başarılı olmasam bile açıköğretim fakültesinden üniversiteyi okuyarak hayalimi gerçekleştirmeye çalışacağım" dedi.

Aslan, imam hatip lisesine giderken, okul girişlerinde seslendirilen "Selam İmam Hatiplim" adlı ilahinin kendisini oldukça etkilediğini ve ilahiyatçı olma hedefinin böylelikle oluştuğunu dile getirdi.

Anne ve babası ile öğretmenlerinin emeklerini boşa çıkarmamak için hedefine emin adımlarla yürüdüğünü, İslamiyeti ve İslam dininin güzelliklerini insanlığa anlatmayı istediğini değinen Aslan, engelli ya da engelli olmasın bir insanın istemesi halinde her işi başarabileceğini kaydetti.

Taha'nın annesi Emine Aslan da oğluyla gurur duyduklarını, sonuna kadar da arkasında olduklarını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.