Kütahya

DPÜ'de "sigaranın zararları" söyleşisi

15:45 04 Aralık 2015
DPÜ'de "sigaranın zararları" söyleşisi

 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nce Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) "sigaranın zararları" konulu söyleşi düzenlendi.

DPÜ'nün konferans salonunda gerçekleşen söyleşide, Uzman Doktor Mesut Karaca tarafından öğrencilere sigaranın zararları anlatıldı.

Karaca, sigara içenlerin sigaraya bağlı hastalıklara yakalanma riskinin büyük olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Maalesef sigaraya başlama yaşı 11-12'lere kadar düştü. Bir özenti ile başlayan, içinde binlerce zararlı madde belirlenmiş sigaranın mutlak suretle bırakılması gerekmektedir. İnsan sağlığı açısından ne kadar zararlı madde var ise sigarada bulunmaktadır. Bunlar böcek zehirleri dahil, temizlik malzemelerinde kullanılan maddelere kadar sayılabilmektedir. Normalde bir insana kendisine zarar verecek herhangi bir maddeyi kullandırabilmeniz mümkün değildir. Fakat sigara ile bu zehirler vücudumuza kolaylıkla  girmekte ve bağımlılık yapmaktadır. Ayrıca sigara ile hem kendimize, hem de farkında olmadan sevdiklerimize zarar vermekteyiz."

Karaca, Sağlık Bakanlığının sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar için "Alo 171" telefon hattı ile danışmanlık hizmeti verdiğini, ayrıca hastanelerde "sigarayı bıraktırma poliklinikleri"nin olduğunu bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.