Kütahya

Porsuk Çayı'nda toplu balık ölümleri iddiası

18:44 22 Aralık 2015
Porsuk Çayı'nda toplu balık ölümleri iddiası

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili çalışma başlattı

 Kütahya'da, merkeze bağlı İkizhöyük Mahallesi yakınlarından geçen Porsuk Çayı'nda toplu balık ölümlerinin görüldüğü bildirildi.

İkizhöyük Mahallesi Muhtarı Veysel Uygun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin bulunduğu bölgeden gelen ve kendi mahallelerinin yakınından geçen Porsuk Çayı'nda çok sayıda telef olmuş balığa rastladıklarını söyledi.

Uygun, durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine bildirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Durumu bildirmemiz üzerine ilgili kurumlardan yetkililer gelerek burada tutanak tuttu. Bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmamıştık. Bu durum karşısında biraz afalladık açıkçası ama balıkların suya karışan zehirden ölmüş olabileceğini tahmin ediyoruz. İlk bakışta suyun renginde de bir değişiklik vardı. Öyle hissettik. Zehirlenmelerin bundan dolayı olduğunu tahmin ediyoruz."

Uygun, mahalle sakinlerini Porsuk Çayı'nda hayvanlarını sulamamaları, çaydan balık avlamamaları yönünde uyardıklarını bildirdi. 

Öte yandan, toplu balık ölümlerinin nedenlerinin araştırılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin çalışma başlattığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.