Kütahya

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği'nden bilgilendirme standı

17:23 28 Aralık 2015
Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği'nden bilgilendirme standı

 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir, "Sağlık Okuryazarlığı Komisyonu" kapsamında, birlik olarak, kentte uygulanan sağlık hizmetleri konusunda vatandaşları bilgilendirdiklerini belirtti.

Zahir, gazetecilere yaptığı açıklamada, birliğe bağlı hastanelerde verilen sağlık hizmetlerinin bilinmesi adına kentteki bir alış veriş merkezinde stant açtıklarını söyledi.

Açılan stantla halka hastanelerde yapılan yenilikler ve hizmetler dışında koruyucu sağlık bilgilendirmelerinin de yapıldığını anlatan Zehir, şunları kaydetti:

"Sağlık tesislerinden hizmeti alan ile verenin iletişiminin güçlendirilmesini sağlamakla beraber, sağlığın korunması ve sürdürülmesi için kültür oluşturmasını, kaynakların doğru kullanılması bilincini oluşturmayı da hedefliyoruz. Sağlık okuryazarlığı temel olarak sadece okuma ve yazma becerisi ile sınırlı kalmamakta dinleme, konuşma ve kavramsal bilgiyi de içermektedir. Bu durum ayrıca, sağlık bilinç düzeyinin ve farkındalığının artmasını, sağlık göstergelerinde iyileşmelerin görülmesini, hastaların sağlık çalışanlarına serbestçe ve rahatça soru sorabilmelerini sağladığı gibi sağlık harcamalarının da azalmasını, sağlık mesajlarını anlama ve değişen koşullarda sağlık bilgisinin uygulamasını da sağlar. Dolayısıyla toplumun sağlık okuryazarlık düzeyinin yükselmesinin toplumsal ve ekonomik katkıları büyüktür. Bu maksatla çalışmalarımız devam edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.