Kütahya

Kütahya'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

12:52 01 Şubat 2016
Kütahya'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Kütahya'da, AK Parti İl Başkanlığı öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda ve giyim malzemelerini taşıyan 6 tır, törenle bölgeye gönderildi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, partisinin il başkanlığı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yardımların toplanmasında emeği geçen teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Gazel, yardımların, zorlu kış şartları altında yaşayan savaş mağduru Bayırbucak Türkmenlerinin dertlerine bir nebze de olsa derman olmasını temenni ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yardım kampanyasını son 13 yılda Türkiye'nin dış politikasındaki gelişmelerle birlikte değerlendirmek lazım. Devlet olarak 13 yıldır aktif bir dış politika içerisindeyiz. Bu anlamda bütün dünyadaki mazlumların ve mağdurların yardımcısı olduk, olmaya da devam edeceğiz. Geçmişte Mısır ve Filistin konularında Türkiye Cumhuriyeti'nin takınmış olduğu tavır ne ise bugün aynı tavır Bayırbucak Türkmenleri için DAEŞ ve PKK terör örgütüne karşı aynı şekilde devam etmektedir."

AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş da AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı öncülüğünde Bayırbucak Türkmenlerine yönelik 81 ilde eş zamanlı olarak başlattılan kampanyayı Kütahya teşkilatları olarak tamamladıklarını belirtti.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, teşkilat mensuplarının ve vatandaşların katıldığı törende, yapılan duaların ardından yardım malzemelerini taşıyan 6 tır, yola çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.