Kütahya

Kütahya'da "ağaç kesme" eğitimi

14:25 15 Şubat 2016
Kütahya'da "ağaç kesme" eğitimi

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü bağlı Domaniç Orman İşletme Müdürlüğünde, üretimde çalışan orman köylüsü ve kooperatif üyelerine yönelik ağaç kesme ve boylama operatörlüğü eğitimi düzenlediği bildirildi.

Domaniç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki eğitimlerde konuşan Domaniç Orman İşletme Müdürü Erdal Güngör, eğitimlerin, 2013 yılında Orman Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan üretim işçilerinin eğitimine dair işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlendiğini hatırlattı.

Eğitimlerin iş kazası riski yüksek meslek gruplarına yönelik olduğunu belirten Güngör, şunları belirtti:

"Bu nedenle verilen eğitimlerde öncelikle iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturması hedefleniyor. 'Önce can' vurgusu yapılarak başlanan eğitimler kişisel koruyucu donanımların kullanımı ve önemi, ağaç kesimi teknikleri, boylama ve standardizasyon sıralamasıyla devam ediyor. Sınıflarda ve arazide sürdürülen eğitimler sonucunda üretim işinde çalışan köylü ve kooperatif üyeleri hem eğitim almış olmaktan hem de kendilerine önem verilmesinden ve ağaç kesme ve boylama operatörü olarak bir sosyal statü kazanmaktan memnuniyet duyuyorlar."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.