Kütahya

"ZEKA bölgesi" yerli otomotiv üretimine talip

13:18 31 Mart 2016
"ZEKA bölgesi" yerli otomotiv üretimine talip

Uşak Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okur, "Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa illerini kapsayan TR33 bölgesi, yerli otomotiv üretimi için çok uygun bir bölgedir. Aynı zamanda aranan özellikler bakımından da rakiplerine üstünlük sağlamaktadır." dedi.

Okur, ZEKA'nın Kütahya'daki yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, ajansın çalışmalarıyla bölgedeki illerin kalkınmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Bölgede yerli otomotiv üretimi konusunda fizibilite çalışmaları yapıldığını bildiren Okur, şunları kaydetti:

"2015 yılı kasım ayındaki toplantıda aldığımız karar gereğince yerli otomotiv fabrikasının bölgemizde kurulmasına yönelik bir fizibilite raporu hazırlattık. Bu rapora göre, yerli otomotiv fabrikasının bölgemizde kurulmasının uygun olduğu ve hatta bölgemizin asgari koşulların ötesinde ciddi konumsal, lojistik ve beşeri imkanlarının bulunduğu, yatırımın sebep olabileceği sosyal ve çevresel riskler açısından da potansiyel rakiplerine nazaran üstünlükleri bulunduğu sonucuna varılmıştır. Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa illerini kapsayan TR33 bölgesi, yerli otomotiv üretimi için çok uygun bir bölgedir. Aynı zamanda aranan özellikler bakımından da rakiplerine üstünlük sağlamaktadır."

Okur, yerli otomotiv fabrikasının bölgede kurulması için girişimlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.