Kütahya

Anadolu Ajansı 96 yaşında

16:11 06 Nisan 2016
Anadolu Ajansı 96 yaşında

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 96. yıl dönümüne ilişkin, "Ajansımız, Türkiye'nin sesini dünyaya 11 farklı dilde duyurarak hepimizi gururlandırmaktadır." dedi.

AA Kütahya Bürosu'nu ziyaret eden Yılmaz, Ajansın çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

Ajansın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 6 Nisan 1920'de kurulduğunu hatırlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Milli Mücadele yıllarında kurulan, halkın doğru bilgilendirilmesini sağlayarak istiklal mücadelesinin kazanılmasına önemli katkılar sunan AA, o günkü kısıtlı imkanlara rağmen gösterdiği başarılı çalışmalarla büyük bir direnişin sesi olduğunu göstermiştir. Bugün de aynı zamanda milletin sesi haline gelen, 'güçlü Türkiye'nin güçlü haber ajansı' vizyonuyla yeni teşebbüslerde bulunan ve küresel haberleşme ağını daha da geliştirme hedefiyle hareket eden Ajansımız, Türkiye'nin sesini dünyaya 11 farklı dilde duyurarak hepimizi gururlandırmaktadır.

Bu düşüncelerle, ilkeli habercilik anlayışını koruyarak kamuoyunu bilgilendirme vazifesini layıkıyla yerine getiren AA'nın 96. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, yurt içinde ve yurt dışında fedakarca çalışan her bir mensubunu en kalbi duygularımla selamlıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.