Kütahya

Kütahya'da "Bal Arıları Mühendis Oluyor" Projesi

15:48 14 Nisan 2016
Kütahya'da "Bal Arıları Mühendis Oluyor" Projesi

Ford Otosan tarafından Koç Holding'in "Ülkem İçin" projesi kapsamında, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen ve 81 ilde uygulanacak "Bal Arıları Mühendis Oluyor" projesinin Kütahya ayağı yapıldı.

Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğünün himayesinde ve Kütahya Ford Otokoç Bayisi'nin destekleriyle Kütahya Anadolu Lisesinde iki gün süren etkinlikte katılımcılara meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimi verildi.

Mühendislik mesleğinin tanıtıldığı eğitimlerde, Ford Otosan mühendisleri de rol model olarak kendi deneyimlerini aktardı.

Etkinlikte, kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra, öğretmenlerine de meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı.

Eğitime katılan öğrencilere mühendislik mesleğinin tanıtılmasının yanı sıra projenin sonunda üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere, Ford Otosan'da staj imkanı da sunulacak.

Türkiye'nin 81 ilindeki en az 81 lisede 8 bin 100 kız ve 8 bin 100 erkek lise öğrencisi, velileri ve öğretmenlerine ulaşılması hedeflenen proje kapsamında bugüne kadar 3 binin üzerinde öğrenciye ulaşıldığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.