Kütahya

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız" Platformundan eylem

17:58 28 Nisan 2016
"Kadın Cinayetlerini Durduracağız" Platformundan eylem

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız" Platformu üyeleri, Kütahya'da boşanma aşamasında olduğu eşi Zeynep Nil Turhan'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılandığı davanın duruşmasının yapıldığı adliye önünde eylem yaptı.

Kütahya Adliyesi önünde duruşma öncesi toplanan ve Zeynep Nil Turhan'ın fotoğraflarını taşıyan platform üyeleri, slogan attı.

Platform adına basın açıklaması yapan Yürütme Kurulu Üyesi Belfu Aksoy, eşi tarafından öldürülen Zeynep Nil Turhan'ın davasına sahip çıkmak için toplandıklarını söyledi.

Kadın cinayetlerine dikkati çekmek istediklerini belirten Aksoy, "Nil kardeşimizin davasına, babası Turhan Güloğlu ile sahip çıkmak için buradayız." dedi.

Aksoy, sanığa indirime tabi tutulmadan en ağır cezanın verilmesini istediklerini ifade etti.

Öldürülen kadının kardeşi Özlem Şahbaz da adaletin vereceği karara güvendiklerini dile getirdi.

Şahbaz, şöyle konuştu:

"Yüce Rabbime inanıyorum. Kardeşim adına, annem adına ve tüm kadınlar adına buradayım. Kardeşime gün yüzünü göstermeyen o adamın hapislerde gün yüzü görmesini istemiyorum. O çok güzel bir yerde, ben onu biliyorum. Kadınlarımız bu şekilde bir muamele görmesin artık çünkü o evini, yuvasını ve yavrusunu düşünmekten başka hiçbir şey yapmadı. Onun 3 yaşında küçücük bir oğlu vardı ve onu en iyi şekilde yetiştirmek istiyordu. Bütün istediği iyi bir yuvaya sahip olmaktı. Adalete güveniyorum. Adalet olması gereken cezayı bu adama muhakkak verecektir."

- Olay

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Erkan Turhan'dan boşanmak için dava açan 30 yaşındaki Zeynep Nil Turhan, Adnan Menderes Caddesi'nde bir apartmandaki evlerinden ayrılarak ailesinin yanına yerleşmişti. Zeynep Nil Turhan, Kütahya Cumhuriyet Savcılığına başvurarak, terk ettiği evindeki eşyalarını almak istediğini ancak eşinden korktuğunu belirterek, polis desteği istemişti.

Genç kadın, savcılığın talimatı doğrultusunda Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi'nde görevli iki polis memuru ile geçen yıl kasım ayında eşyalarını almak üzere söz konusu eve gitmişti. Polisler evin girişinde beklerken Erkan Turhan'ın, eşyalarını toplamak için içeri giren Zeynep Nil Turhan'ı pompalı tüfekle vurduğu, kendisine müdahale etmek isteyen 2 polis memurunu da aynı tüfekle yaraladığı ileri sürülmüştü.

Kadın olay yerinde yaşamını yitirmiş, yaralı polis memurları hastanede tedavi altına alınmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.