Kütahya

Kütahya'da "Minik eller seramikle tanışıyor" etkinliği

13:05 13 Haziran 2016
Kütahya'da "Minik eller seramikle tanışıyor" etkinliği

Kütahya’da bir seramik atölyesi işletmecisi, Kütahya'nın seramiğini gelecek nesillere tanıtmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Kentteki bir hobi marketin atölye bölümünde düzenlenen etkinlikte 4-10 yaş grubu çocuklar kendileri için hazırlanan seramik çamuru ile oyunlar oynayıp çeşitli şekillendirmeler yaptılar.

Elif Sunar, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, Gazi Üniversitesi Seramik Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra memleketi Kütahya'da seramik atölyesi işletmeye başlayan miniklere, seramiği sevdirmek ve seramikle onların gelişimine katkı sağlamak adına etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Seramiğin çocukların kas gelişimi için oldukça önemli bir materyal olduğunu ifade eden Sunar, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın psiko-motor gelişimleri için seramiği kullanarak bu etkinliğimizi hazırladık. Çocuklar burada seramik çamuru ile kaseler, çeşitli kaplar yapıyor. Onlara kulplar takarak süslüyor. Böylece yaratıcılıklarını ortaya koyuyorlar. Bu şekilde küçük sanatçılar yetiştiriyoruz. Tabi tüm bunları Kütahya’da olmamızın avantajıyla gerçekleştiriyoruz. Çünkü Kütahya bir çini ve seramik şehri. Çocuklar genellikle seramiği küçük yaşlarda öğrenmeye başlar. Biz de bir yerde bunu devam ettiriyoruz."

Sunar, benzer etkinlikleri hem küçüklere hem de büyüklere yönelik devam ettirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.