Kütahya

Kütahya'da işitme engelliler için fotoğrafçılık eğitimi

14:50 16 Haziran 2016
Kütahya'da işitme engelliler için fotoğrafçılık eğitimi

Kütahya'da, Engellileri Destek Programı (EDES) kapsamında, 10 işitme engelliye bir ay süreyle "fotoğraf sanatı ve fotoğrafçılık" hakkında eğitim verildi.

Alınan bilgiye göre, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen Engelliler Destek Programı kapsamında hazırlanan "Sessiz Sinema" isimli 27 bin 120 lira bütçeli projeyi hayata geçirerek, çoğunluğu kadın işitme engelli 10 kişi fotoğrafçılık kursuna katıldı.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün başvuru sahibi olduğu projede, Kütahya İşitme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği proje ortakları olarak destek verdi.

Engelli vatandaşların sosyal çevrede kolaylıkla kendilerine yer bulamamaları, kişisel aktivitelerde yer alamamaları, toplumdan uzak yaşama ve özgüven eksikliğinin giderilmesinin hazırlanan projeyle sosyal çevreyle kaynaşmalarının sağlanıp, özgüvenlerinin gelişmesi ve toplumda kendilerine yer edinmede katkı sağlaması hedefleniyor.

Projeyle katılımcılara bir ay süreyle verilen eğitimlerde, fotoğrafçılıkta kullanılan makine ekipmanlar ile bunların özellikleri, fotoğraf makinesi seçiminde dikkat edilecek hususlar, fotoğrafçılıkta kullanılan terimler ve iyi fotoğraf çekmek için yapılması gereken yöntemler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Fotoğraf sanatı ve fotoğrafçılığa ilgi duyan ve bu konuda kendini geliştirmek isteyen işitme engelli bireylerin, sektörde istihdam edilebilmelerine proje sayesinde aldıkları eğitimler temel oluşturacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının her yıl geleneksel olarak düzenlediği bu yıl 8'incisi yapılacak "Tarım ve İnsan" konulu ödüllü fotoğraf yarışmasına katılım sağlanacak ve kursiyerlerin objektiflerine yansıyan karelerle oluşturulacak resim sergisi ile yerel ve ulusal bazda farkındalık oluşturulması için katılımcı kursiyerlerin ve halkın beğenisine sunulacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.