Kütahya

Kütahya'da asfalt sezonu açıldı

15:16 24 Haziran 2016
Kütahya'da asfalt sezonu açıldı

Kütahya İl Özel İdaresi, 2016 yılı sathi kaplama asfalt sezonunu açtı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Söğüt- Kozluca yolunda düzenlenen sezon açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2016 yılında Özel İdare ve KÖYDES programları kapsamında, 86,3 kilometre bitümlü sıcak karışım, 112 kilometre birinci kat asfalt, 72 kilometre ikinci kat asfalt olmak üzere toplam 184 kilometre sathi kaplama asfalt yapımının planlandığını, asfalt kaplama çalışmalarına ise merkez ilçeye bağlı Söğüt-Kozluca köy yolundan başlandığını bildirdi.

Bu yıl İl Özel İdaresi ile KÖYDES bütçesinin asfaltlama çalışmaları için 22 milyon 380 bin lira ödenek ayrıldığına işaret eden Nayir, şunları kaydetti:

"Eski valilerimizden Sivas Valimiz Halil Rifat Paşa'nın, 'gidemediğin yer senin değildir' cümlesi bizler için hep bir örnek olmuştur. Hamdolsun bugün gidemediğimiz yol kalmadı. Artık köylerimize karayolları standartlarında yollar yapıyoruz. Bizim insanımıza layık, Kütahyalılara en iyi standardı sağlayacak yol hizmetleri için İl Özel İdaremiz var gücüyle çalışmaktadır. Araç parkımız, asfalt plentlerimiz yenilenmiş, ödeneklerimiz planlanmış. Ben ekibimize kazasız, belasız, başarılı bir sezon geçirmelerini diliyorum. İnşallah birlikte olduğumuz süre içerisinde yol yapım çalışmalarını yerinde görerek, arkadaşlarımızla bu güzellikleri, bu neşeyi birlikte paylaşmaya çalışacağız."

Konuşmaların ardından ekipler Söğüt-Kozluca yolunda sathi kaplama asfalt dökümünü gerçekleştirdi.

Törene, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür Vekili Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.