Kütahya

Kütahya'da 6 asırlık camide itikaf girdiler

12:31 30 Haziran 2016
Kütahya'da 6 asırlık camide itikaf girdiler

Kütahya’da 6 kişi ramazanın son 10 günü, Yıldırım Bayezid'in komutanlarından Timurtaş Paşa'nın yaptırdığı 14 yüzyıldan kalma Takvacılar Camii'nde itikafa girdi.

Ramazan ayının son on gününde, oruçlu olarak gece gündüz bir cami içinde kalarak peygamberimizin ibadet etme sünneti olan "itikaf"a, bu sene Takvacılar Camii'nde 6 kişi girdi.

İtikafa giren vatandaşlardan 29 yaşındaki Ali Zeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itikafın Hazreti Muhammed’in terk etmediği bir sünneti olduğunu söyledi.

Bu sünneti yerine getirmek amacıyla itikafa girdiğini belirten Zeybek, şöyle konuştu:

"İtikaf bambaşka bir duygu. Rabbimizle baş başa kaldığımız bir ortamdayız. Hele ki bu cami de bambaşka bir atmosfer var. Tarihi yapısıyla da manevi bir havası var. Burada Rabbimizin hoşnut olacağı işlerle meşgul olarak, Rabbimizin rızasını kazanmaya çalışıyoruz. Bizler Rabbimizden razıyız, O'nun da bizden razı olması için çaba gösteriyoruz. Rabbimizin bizlere verdiği nimetlere bir teşekkür mahiyetinde ibadet ediyoruz, bu niyetle buradayız. Bunun yanı sıra ülkemizin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için de bol bol dua ediyoruz. Allah, bizi bölmeye çalışanlara fırsat vermesin."

Grupta yer alan 59 yaşındaki Ali Geyve ise emekliye ayrıldıktan sonra ibadete ayırdığı zamanı artırmaya çalıştığını dile getirdi.

Takvacılar Camii'nde 4 senedir itikafa girdiğini anlatan Geyve, "Burada bilhassa vatanımız ve milletimiz için bol bol dua ediyoruz. Geçmişte kılamadığımız kaza namazlarımızı kılıyoruz. İnşallah Cenabı Allah dualarımızı kabul eder ve bu üzerimizdeki kara bulurlar kalkar." dedi.

Geyve, bu camide itikafa girdiği ilk sene iki kişi olduklarını ve her sene bu sayının arttığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.