Kütahya

Kütahya-Balıkesir bölgesel yolcu treni seferleri başladı

14:06 01 Eylül 2016
Kütahya-Balıkesir bölgesel yolcu treni seferleri başladı

Kütahya-Balıkesir bölgesel yolcu treninin seferlerine başladığı bildirildi.

TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir-Kütahya-Balıkesir demiryolu hattında yenileme ve elektrifikasyon çalışmaları nedeniyle Kütahya-Balıkesir bölge trenleriyle Ankara-İzmir arasında çalışan ekspres trenlerin seferlerini durdurduğunu hatırlattı.

Bu süre içerisinde demiryolları için önemli yatırımlar yapıldığını belirten Kavuncu, şöyle konuştu:

"2011 yılında başlayan çalışmalarda Eskişehir'den Balıkesir'e kadar tüm demiryolu, traversler yenilendi. En zorlu etap olan Gökçedağ-Nusrat istasyonları arasında altyapı çalışmaları da yapılarak yeniden bir demiryolu yapılmış oldu. Ayrıca Eskişehir'den başlayan elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmaları Tavşanlı İstasyonu'na kadar tamamlandı. Balıkesir hattı boyunca devam eden çalışmaların da bir yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor."

Vural Kavuncu, Kütahya'dan her gün 16.25'te hareket eden bölgesel yolcu treninin saat 22.03'te Balıkesir'e ulaşacağını kaydetti.

Yakında elektrikli yolcu trenlerinin de seferlere başlayacağını aktaran Kavuncu, "Elektrifikasyon ve sinyalizasyon testleri tamamlandıktan sonraysa ilk olarak Eskişehir- Kütahya-Tavşanlı arasındaki ray-bus trenleri, elektrikli trenlerle yer değiştirecek. Hattın tamamlanmasından sonra da Balıkesir'e kadar elektrikli yolcu trenleri çalışacak. Balıkesir-Soma arasında çökme olan Soğucak Tüneli'nde bakım çalışmaları devam ediyor. Bu tünel çalışması tamamlandığında İzmir hattı da açılacağından Eskişehir-Kütahya-Balıkesir-Manisa-İzmir ekspres trenleri tekrar çalışmaya başlayacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.