Kütahya

Cami cemaatine cuma sabahları çorba ikramı

10:55 03 Mart 2017
Cami cemaatine cuma sabahları çorba ikramı

Kütahya'da bir camide, cuma günleri sabah namazı sonrası cami önünde bulunan okuma salonunda cemaate 7 yıldır çorba ikram ediliyor.

Saray Mahallesi'ndeki yarım asırlık Şehitler Camisi'nin cemaati, hayırseverlerin desteğiyle gerçekleştirilen uygulamadan memnun olduğunu dile getirdi.

Caminin imam hatibi Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır Şehitler Camisi'nde görev yaptığını, bazı uygulamalar ve etkinliklerle vatandaşlara en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Kütahya'da ilk defa kendi camilerinde işitme engellilere yönelik Kur'an kursu ve işaret diliyle hutbe anlatımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, "Camimizde düzenlediğimiz birçok etkinlikten birisi olan çorba geleneğini hayırsever vatandaşlarımızla birlikte sürdürmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Aydın, her hafta cuma günleri sabah namazı sonrası caminin ön kısmında yer alan okuma salonunda cemaatle buluşma programı düzenlediklerini ve çorba ikramında bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Cuma günleri sabah namazı için camimize gelen vatandaşlarımızla namaz sonrasında tesbihat ve zikir yaparak sohbet ediyoruz. Daha sonra ise camimizin ön kısmında yer alan okuma salonunda hem cami cemaatimize hem de civar camilerden gelen cemaatimize hayırseverlerimizin destekleriyle hazırladığımız çorbadan ikram ediyoruz. Bu geleneği, insanlarımızı bir araya toplamak, insanlar arasında birlik ve beraberliği pekiştirmek, çeşitli konularda istişarelerde bulunmak üzere sürdürüyoruz."

- "Çorba ikramımızdan nasibi olan herkes faydalanıyor"

Bu gelenek ile birçok güzelliğe şahit olduklarına da değinen Aydın, cami Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasına yakın olduğu için hastaneden sabah namazı için camiye bazı hasta yakınlarına da çorba ikram ettiklerini söyledi.

Aydın, "Bazen ikramımızın olduğu saatlerde yoldan geçen vatandaşları da davet ederek çorba ikram ediyoruz. Hatta özellikle kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları da bu ikramımızdan faydalanıyor. Yani çorba ikramımızdan nasibi olan herkes faydalanıyor. Geleneğimizin sürdürülmesinde emeği olan herkesten Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

- "Camiye gelen cemaat sayısında ciddi artış oldu"

Cami cemaatinden Mahmut Erdoğmuş da uygulamadan memnun olduğunu dile getirdi.

Erdoğmuş, uzun yıllardır camiye geldiğini belirterek, "Görevli imamımızın yapmış olduğu birçok etkinlikle camimiz ismini duyurdu. Cuma günleri devam eden bu gelenekle de cemaatimiz arasında birliktelik duygusu pekişiyor. Burada birçok konuda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ayrıca bu gelenek sayesinde camiye gelen cemaat sayısında ciddi bir artış olduğunu söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.