Kütahya

Kütahya'da 3 bin fidan toprakla buluştu

13:04 10 Nisan 2017
Kütahya'da 3 bin fidan toprakla buluştu

Kütahya'da Orman Bölge Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Saman Pazarı esnafı işbirliğiyle 3 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Organize Sanayi Bölgesi alanında düzenlenen ağaç dikme töreninde yaptığı konuşmada, Kütahya'da yaşayan vatandaşların yaşlısıyla genciyle toprağına sahip çıktığını söyledi.

Fidan dikmenin geleceği düşünmenin işareti olduğunu belirten Nayir, şöyle konuştu:

"Gelecekte bize hizmet edecek, oksijenimizi sağlayacak, toprağımızı muhafaza edecek bir iyiliği yapıyoruz. Toplumdaki yardımlaşma ve dayanışma çok önemli. Bir tarafta inancımızı, kültürümüzün özünü, din dünyamızı temsil eden müftülüğümüz, diğer taraftan toplumsal dengeleri muhafazada çimento görevi gören esnafımız. İkisi bir araya gelip orman teşkilatımızın öncülüğünde güzel bir işi hayata geçirdi. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda beraberce toprağımıza, geleceğimize, vatanımıza sahip çıktığımızın bir göstergesi olarak mührümüzü toprağa koyacağız, bizim de dikili birer fidanımız olacak."

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da İslam medeniyetinde ağaç dikmenin yeri ve önemine işaret ederek, "Medeniyetimiz ağaca, fidana sıradan bir eşya gözüyle bakmaz. Medeniyetimizde ağaç ve fidan bir canlıdır. Allah'ın varlığının delillerinden bir ayettir. 'Yaş kesen baş keser' diyen bir medeniyete sahibiz. 'Kıyametin kopacağını bilsen elinde fidan varsa onu dik' diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Rahmet elçisi efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettikleri aydayız. İstedik ki Peygamber efendimizin sadaka diye tabir ettiği bu iyiliği, bu güzelliği çocuklarımızla, vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştirelim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 3 bin fidan toprakla buluşturuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.