Kütahya

Cami Derneğinden işitme engellilere iftar

22:44 31 Mayıs 2017
Cami Derneğinden işitme engellilere iftar

Kütahya Şehitler Camisi Derneği, işitme engelli öğrenciler ve vatandaşlar için iftar programı düzenledi.

Saray Mahallesi'ndeki Kütahya Şehitler Camisi'nde düzenlenen iftar, işitme engelli vatandaşlarla il protokolünü bir araya getirdi.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, cami avlusunda verilen iftarda yaptığı konuşmada, ramazan dolayısıyla birçok yerde iftar programlarının düzenlendiğini ancak bu iftarın çok anlamlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bugün çok sessiz bir ortamda olabiliriz ama gönül diliyle şu an şakıyan bir ortamdayız. Ben de işaret diliyle aslında çok isterdim. Bugün kardeşlerimizin konuştuğu o gönül dilini hissetmekten ve bu muhabbet sofrasına iştirak etmekten büyük bir onur duyduğumu ifade etmek isterim. Müftülük olarak her gün hizmet binamızın altında ihtiyaç sahipleri için iftar programı düzenliyoruz ama bugünkü bu program bambaşka bir program oluyor. Kur’an-ı Kerim şunu der, ‘En büyük engel, kalbin, gönlün, imana, İslam’a, muhabbete ve kardeşliğe kapalı olmasıdır. Diğer engellerin hiçbir kıymeti yoktur. Bu programa ev sahipliği yapan başta Şehitler Camisi hocamızı, cami dernek başkanımızı, mahalle sakinlerimiz ile katkıda bulunan bütün hayırseverleri gönülden tebrik ediyorum."

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da İşitme engelliler için düzenlenen iftar programının oldukça anlamlı olduğunu dile getirdi.

Hazırlar ve Saraçoğlu'nun konuşmaları, cami imam hatibi Ahmet Aydın tarafından işaret diliyle tercüme edildi.

İftar programına Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Kütahya İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri, Kur’an kursuna devam eden işitme engelli kursiyerler, işitme engelli vatandaşlar ile mahalle sakinleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.