Kütahya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

13:50 13 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kütahya’da, faaliyet gösteren 9 oda ve sendikanın başkanı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral, oda binasında 9 oda temsilcisi adına yaptığı açıklamada, tarihin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıl dönümüne girildiğini, Türkiye'nin tamamında 15 Temmuz ruhunun canlı tutulacağını ifade etti.

15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Güral, şunları kaydetti:

"15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece FETÖ, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu."

Güral, ekonominin de bu saldırıdan olumsuz etkilendiğini ama sergilenen birlik ve beraberlikle bunların hepsinin kısa sürede atlatıldığını belirterek, şunları ifade etti:

"Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Çok açık ifade ediyoruz ki, Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı ama biz dimdik ayaktayız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.