Kütahya

Başkan Saraçoğlu "kültür evleri" inşaatlarını inceledi

17:02 02 Ağustos 2017
Başkan Saraçoğlu "kültür evleri" inşaatlarını inceledi

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Alayunt, Perli ve Geven mahallelerinde yapımı devam eden kültür evlerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kültür evlerinin mahalle sakinleri için büyük önem taşıdığını söyledi.

Yapımına başlanan inşaatların hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Geçmiş dönemde yapımlarına başlanan bu evler çok amaçlı olarak kullanılıyor. Bu evlerimizin mimarilerini de geçmiş kültürümüze uygun, Selçuklu-Osmanlı ve modern mimariyle yapılıyor. Kültür evlerimizin içerisinde toplantı veya düğün salonu olarak kullanabileceği büyük bir salon var. Arkasından, gelin hazırlama veya dinlenme odası dediğimiz bir oda mevcut. Hem bayanlar hem de erkekler için mescit ve tuvaletleri bulunuyor. Bazı mahallelerimizde ise vatandaşlarımızın ekmek yapabilecekleri fırınlar, bazılarında da misafirhane gibi kullanılacak bölümler yer alıyor."

Alayunt, Perli ve Geven mahallelerine yapılan 3 kültür evinin 1 milyon 228 bin lira ihale bedeli olduğunu da aktaran Saraçoğlu, "Bu kültür evlerimiz 4’üncü ayda ihale edilmişti, 12’inci ayda inşallah teslim alacağız. Ancak müteahhitlerimiz hızlı çalışıyor. Belki de daha erken teslim alacağız. Belediye olarak yaptığımız bütün işlerimizi gününden önce bitirme gayreti içerisinde oluyoruz. Başka kurumlar gibi ihaleleri yarım bırakıp uzatma gibi bir durumumuz yok. Bizim fen işlerimiz işi zamanında takip ediyor ve biz de paralarımızı zamanında ödüyoruz. Bu nokta itibariyle şu ana kadar Kütahya Belediyesinin başlatıp da bitiremediği veya yarım kalan hiçbir proje yok." ifadelerini kullandı.

Saraçoğlu, çalışmalarda emeği geçen belediye personeline, daire müdürlerine, mahalle muhtarlarına ve inşaatları yapan firma çalışanlarına ve yetkililerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.