Kütahya

Kurban Bayramı'na doğru

15:04 21 Ağustos 2017
Kurban Bayramı'na doğru

Hayrat İnsani Yardım Derneği Kütahya Temsilcisi Aydın Çamlı, vekalet yoluyla bağışlanan kurbanlıkları dünyanın farklı ülkelerinde temsilci nezaretinde keseceklerini bildirdi.

Çamlı, yaptığı açıklamada, dernek olarak 70 ülkede eğitim, sağlık, temel insanı yardım malzemeleri konusunda çalışmalar sürdürdüklerini, vekaletle kurban kesimi için de tüm Türkiye'de olduğu gibi Kütahya'da da büyük bir özveri ile çalıştıklarını söyledi.

Kurban ibadetinin Allah'ın kullarına vacip olarak kıldığı önemli ibadetlerden olduğunu dile getiren Çamlı, şunları kaydetti:

"Kütahya temsilciliği olarak bu yıl özellikle Kütahya'dan aldığımız Kurban vekaletlerini, Nijer, Kazakistan, Makedonya gibi dünyanın değişik yerlerine kurbanların vekaletlerini götürüp kesim ve dağıtım işlerini yapacağız. İhtiyaç sahibi bölgelerde, nezaretimde kurbanların kesimini sağlayacağız ve dağıtımlarını gerçekleştireceğiz. Yurt dışı kurban hisse bedeli 500, Suriye hisse bedeli 600, yurt içi hisse bedeli ise 700 lira olarak belirlendi. Vekalet yoluyla kurban bağışı yapmak isteyenler, Cumhuriyet Caddesi Karagöz Camisi önündeki standa başvurabilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.