Kütahya

Arap gazeteciler Kütahya'da

00:18 17 Eylül 2017
Arap gazeteciler Kütahya'da

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Arap gazetecilerle bir araya geldi.

Vali Nayir, bir restoranda Arap gazetecilere verilen yemekte yaptığı konuşmada, Kütahya'nın birçok yönüyle zengin bir şehir olduğunu belirtti.

"Kütahya'mızda sizler kadar geniş bir coğrafyanın temsilcileri ile bir arada olmak bizler için büyük bir mutluluk." diyen Nayir, şunları kaydetti:

"Kütahya, özellikleri ve güzellikleri olan bir şehir. Tarih, kültür, doğal güzellikler, yeraltı zenginlikleri, sanayi ve tarım olarak ilimizin gerçekten büyük güzellikleri ve özellikleri bulunmakta. Bizler bu güzelliklerimizi tüm dünyayla, bütün insanlıkla, bölgemizle paylaşmak için tanıtma gayretleri içerisindeyiz. Şu anda 12 ülkenin gazetecilerini ilimizde ağırlamanın, yine ilimizden başlayan bir projede ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizler kendi ülkelerinizin bizdeki temsilcileri olarak bizlere emanetsiniz. Ve inanıyoruz ki sizlerin ülkelerindeki bütün insanlar sizlerin gözüyle bizleri görecekler."

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam da Kütahya'nın tarihi ve kültürel değerleriyle Anadolu'nun nadir illerinden biri olduğunu aktardı.

Arap Gazeteciler Evi Derneği yetkilisi Nail Mukaddim ise Türkiye'ye geldiklerinde kendi vatanlarında gibi hissettiklerini dile getirerek, "Türkiye'de barınmakta olan yaklaşık 3,5 milyon Suriyeliye kapı açtıkları için Türk halkına ve sayın valimize teşekkür ediyorum. Bütün mazlumların yanında yer alan Türk hükümetine teşekkür etmek istiyorum. Bizler, Türkiye'nin mazlumların sözcülüğünü yaptığını, mazlumların her zaman yanında durduğunu, tarafsız olarak desteklediğini görmekteyiz. Biz güçlü bir Türkiye istiyoruz. Çünkü güçlü bir Türkiye bizim için destek olacaktır. Allah Türkiye'mize istikrar ve güven versin." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.