Kütahya

Gediz OSB'nin atık suları arıtılacak

14:33 27 Eylül 2017
Gediz OSB'nin atık suları arıtılacak

Gediz ilçesindeki organize sanayi bölgesinin evsel ve endüstriyel atık suların arıtılacağı bildirildi.

OSB'de faaliyet gösteren işletmelerin evsel ve endüstriyel atıklarının Gediz Belediyesi Atıksu Tesislerinde arıtılarak, Gediz Nehri'ne deşarz edilmesi için protokol imzalandı.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, OSB yönetimiyle makamında imzalanan protokol töreninde yaptığı açıklamada, çevre kirliğinin yaşanmaması için belediye olarak çalışma yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sözkonusu protokol gereği Gediz OSB'de bulunan firmalar, atıksu ön arıtma tesislerini tamamlayarak atıksu kirlilik değerlerini belediyemizin istediği değerlere düşürecekler. Daha sonra atıksu arıtma tesisimizde yapılacak ilave yatırımlarla atıksu kirliliği son bulacaktır. Bu topraklardan doğan ve İzmir Körfezi'ne kadar uzanan 401 kilometrelik yolculuğu boyunca havzaya hayat veren Gediz Nehri'ne verilen önemi bugüne kadar yapılan yatırımlarla belediyemiz en iyi şekilde ispatlamıştır. OSB'nin atıksu probleminin çözümü için de gereken adımları atmıştır."

Hazırlanan protokolün imza törenine Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Gediz OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başol, OSB yönetim kurulu üyeleri ve Atıksu Arıtma Tesisi Müdürü Kürşad Topdemir katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.