Kütahya

"Damla Projesi" gönüllüleri Kütahya'da

11:56 29 Eylül 2017
"Damla Projesi" gönüllüleri Kütahya'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü "Damla Projesi" kapsamında çeşitli illerden 20 öğrenci, Kütahya'ya geldi.

Kütahya Gençlik Merkezi'nin ev sahipliğindeki proje çerçevesinde kente gelen 20 öğrenci, gönüllülük esasına göre vatandaşlara çeşitli konularda yardım ederek manevi destek veriyor.

Damla Projesi gönüllüleri Kütahya İşitme Engelliler Okulu'nu ziyaret ederek öğrencilerle çeşitli oyunlar oynayıp, şapka, balon gibi hediyeler verdi.

Osmangazi Mahallesi'ndeki Kent Park mesire alanında çöp toplama ve çocuklarla uçurtma uçurma etkinliği de düzenleyen gönüllüler, parktaki ağaçlara da kuşlar için hazırladıkları yemlikleri astı.

- "Gönüllere damlamaya geliyoruz"

Proje koordinatörlerinden Tayyibe Özkan, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 4 yıl önce başlatıldığını hatırlattı.

Özkan, projeyi insan odaklı olarak yürüttüklerini ve 39 ilde 40 program gerçekleşeceğini, bu programlardan bir tanesini de Kütahya'da düzenlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Damla Proje'mizle gönüllere damlamaya geliyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle insanları mutlu etmeye çalışıyoruz. Biz bir kuşun gagasındaki duaya talip olmak için kuş yemlikleri yapıyoruz. Ecdadımızı unutmamak adına yaşlılarımızla bir araya geliyoruz. Köylerimizdeki çocuklarımızla, köydeki samimiyet ortamını unutmamak adına yola çıktık. Bizim projemiz dua ile yola çıktı ve çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Güzel etkinlikler yaptık, birçok çocukla bir araya gelerek uçurtmalar uçurduk. Kütahya'da olup Kütahya’nın merkezine gelememiş çocuklara ulaşmaya çalıştık. Çağımızın hastalığı merhametsizlik ve vefasızlığı kırmak adına adım adım ilerliyoruz."

Projenin Kütahya koordinatörü Sevtap Gülen de gittikleri her şehirde sadece iyilik yapmadıklarını, o şehrin kanayan yaralarını da tespit ettiklerini ifade ederek, "En çok kanayan yaralarımız sıla-i rahim, dua ve çocuktur. Biz bunları ön plana çıkarıyoruz. Bizler kurak gönüllere talibiz. Sadece Türkiye'de değil dünyada faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Gerek Osmanlı'dan gerekse eski kültürlerimizden gelen değerleri hatırlatmak için yola çıktık." dedi.

- Projeye katılan öğrenciler memnun

Projeye Samsun'dan katılan Afganistanlı öğrenci Sekine Behrami ise kaybedilen değerleri yeniden canlandırmak adına çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencisi Lale Özel de projeye, insanlara karşılıksız iyiliğin nasıl yapıldığını göstermek adına katıldığını, proje ile şükretmeyi ve farklı kesimlerden insanlarla tanışarak yardımlaşmayı öğrendiğini söyledi.

Projeye Yalova'dan katılan Dilan Başıbüyük ise "Projeyle sadece çevremizdeki insanların hayatı değil kendi hayatımızda da çok büyük değişiklikler oldu. Eskiden mutluluğun sadece son çıkan telefonu almakta olduğunu sanıyorduk. Ama şimdi tek bir kalem ve küçücük bir balonla mutlu olan çocuklar gördüm. Bana gerçek mutluluğu yaşattığı için iyi ki bu projeye katılmışım diyorum." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Kütahya'daki etkinliklerin hafta sonu tamamlanması planlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.