Kütahya

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'nde inceleme

15:48 06 Ekim 2017
Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'nde inceleme

Gediz Kaymakamı Muhammet Önder ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçedeki Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Başkan Saraoğlu, burada yaptığı açıklamada, 2 bin 312 metre rakımlı Murat Dağı'nın eşsiz doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek, bin 400 metre yükseklikte bulunan termal kaynaklarla birlikte kayak turizmini geliştirmeyi amaçladıkalrını söyledi.

Bölgede 2016 yılından beri 6 sezondur kayak yapıldığını hatırlatan Saraoğlu, şöyle konuştu:

"Gediz Belediyesi olarak Kütahya’da kayak yapılabileceğine dair bir altyapı oluşturduk. Kayak konusu pek çok unsurun bir araya geldiği bir konu. Murat Dağı da bunu fazlasıyla hak eden bir noktada. Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından eşsiz bir doğal güzellik. Bir diğer yandan kar potansiyeli ile kayak açısından toz kara sahip ender dağlardan bir tanesi. Elimizdeki bu değerin hem turizme, hem ekonomiye katkısını sağlamak için Murat Dağı termal kaynaklarıyla kayak merkezini birleştirdik. Termal turizm ile kayak turizmini birleştiren Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, büyük çaba ve gayretlerle bu günlere gelmiştir. Bu aşamada yapılan yatırımlar ve gelişmeler gelecekte büyük ve etkili bir turizm merkezi olacağının sinyallerini vermektedir Uzun süredir hem yer tahsisi, hem imarla ilgili çalışmaları devam ettiriyoruz. Civar illerle birlikte bölgede eksikliğini duyduğumuz kayak merkezinden azami şekilde istifade etmenin yolunu kısa zamanda hep birlikte açacağız."

İnceleme gezisi, lift ve pistlerin konuşlandırılacağı alanlarının gezilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.