Kütahya

Kütahya Belediyesi kültür-sanat sezonunu açtı

20:29 10 Ekim 2017
Kütahya Belediyesi kültür-sanat sezonunu açtı

Kütahya’da, belediyenin kültür sanat etkinliklerinin 2017-2018 sezon açılışı için program düzenlendi.

Kütahya Belediyesi Başkanı Kamil Saraçoğlu, belediye sosyal tesislerindeki programda yaptığı konuşmada, kültürde, sanatta, adalette ve hemen her alanda dünyaya örnek olan bir medeniyetin evlatları olarak kültür ve sanata sahip çıkarak bu anlamda örnek olmayı sürdürmeye çalıştıklarını belirtti.

Belediyeciliğin sadece asfalt, yol, alt yapı yapmak olmadığını, köklü medeniyetin evlatları olarak sanata ve sanatçılara ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Başkan Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Belediye sadece inşaat işleriyle uğraşmamalı. İnsanları inşa etmek, evlatlarımızı inşa etmek, onları geleceğe hazırlamak çok önemli diye söylemiştik. Onların ruhi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak üzere kültür ve sanat etkinliklerini yapmak konusunda kendimize hedef belirlemiştik. Bu düşünce ile göreve gelmiştik, söz vermiştik. Kütahya inşallah Anadolu’nun kültür ve sanat başkenti olsun demiştik. İnşallah bu yolda adımlarımızı atıyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Üç yılda hedef istikametinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde dolu dolu bir kültür sanat sezonunu planlayıp kamuoyuyla bugün itibariyle paylaşıyoruz. 'Düşünce Atölyesi', 'Anadolu’yu Mayalayanlar', 'Bu Toprağın Ezgileri”, 'Başlıksız Söyleşiler', 'Ihlamur Sohbetleri' gibi içeriği ve markası tamamen bize ait olan bu programlar her ay düzenli olarak yaptığımız programlardan bazılarıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sık sık işaret ettiği gibi biz de Kütahya Belediyesi olarak 2023 hedefleri doğrultusunda büyük kültür ve medeniyet hamlesinin bir parçası olmaya gayret ediyoruz."

Gençlerin tarih, kültür ve medeniyeti tanımaları için çeşitli programlar hazırladıkları gibi aynı zamanda nitelikli zaman geçirebilecekleri çeşitli sanatsal etkinlikleri gerçekleştirmeye gayret gösterdiklerini de aktaran Saraçoğlu, Anadolu’dan bir şehir olan Kütahya’nın kültür sanat etkinliklerinin diğer şehirlere örnek olmasını temenni etti.

Kütahya Belediyesinin kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmaların oldukça önemli olduğunu dile getiren televizyon programcısı İkbal Gürpınar ise, şunları kaydetti:

"Biz özümüze ne zaman dönersek o zaman mutlu olacağız. Büyüğüne saygılı, küçüğüne saygılı ve sevgili bir nesil yetiştirmeliyiz. Allah’ın ilk emri oku. Biz okumayan bir ümmet olduğumuz için başımıza geliyor her şey. Tekrar bizi okutacak, donanımlı hale getirecek, bir şeyleri fark ettirecek, öğretecek çalışmalara ihtiyacımız var. Tiyatro olsa tiyatronun içinde bir mesaj, konser olsa bile sanatçının iki çift lafı o kadar kıymetli ki. Onun için Kütahya halkı neden mutlu olursa ve Sayın Başkanımız Kamil Saraçoğlu ne emrederse bizim birikimlerimizin hangi ortamda değerlendirilmesi gerekiyorsa seve seve koşa koşa geliriz."

Tiyatrocu Selahattin Taşdöğen de, birçok şehirde yapılan yeni yapılarda tiyatro salonlarının ihmal edildiğini söyledi.

Tiyatronun gerçek yaşamdan ayrı olmadığını, toplum aynası olduğunu kaydeden Taşdöğen, sanata ve sanatçıya ayrıca önem veren Kütahya Belediyesine teşekkür ettiğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.