Kütahya

Kütahya'da "Hafızlık İcazet Merasimi"

10:53 13 Ekim 2017
Kütahya'da "Hafızlık İcazet Merasimi"

Kütahya Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 31 kız öğrenci törenle "Hafızlık İcazet" diplamalarını aldı.

Belediye ile il müftülüğünün iş birliğiyle, kentteki Kur'an kurslarında hafızlık olan 31 kız öğrenci için, Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, burada yaptığı konuşmada, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, "Hafzını tamamlayan her yavrumuz canlı bir Kur'an-ı Kerim'dir. Yavrularımız bugün çok önemli bir görevi tamamlamış bulunuyor. Ama bununla bitmiyor. Yavrularımız bugün islami ilimlere hafız olarak bir giriş yaptılar. Bundan sonrasının gelmesi lazım. Yavrularımızın okuyup iyi bir hadisçi olması lazım, okuyup iyi bir matematikçi, iyi bir doktor olması lazım. Dolayısıyla hafız öğretmen, hafız doktor ve hafız mühendislerin sayısını artırmamız lazım." dedi.

Diyanet İşleri Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin de çocuklarını hafızlığa sevk eden ailelere teşekkür etti.

Daha sonra, hafızlığını tamamlayan öğrencilere diplomaları dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.