Kütahya

Rahim duvarından 3 kilogram kitle çıkarıldı

17:20 15 Aralık 2017
Rahim duvarından 3 kilogram kitle çıkarıldı

Kütahya'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 52 yaşındaki kadının rahim duvarında tespit edilen, yaklaşık 3 kilogramlık kitle operasyonla çıkarıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, karnındaki şişlik ve ağrı nedeniyle Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Hatice Doğan (52), tedavi altına alındı.

Dr. Mine Atlı ve Doç. Dr. Kadriye Beril Yüksel tarafından muayene edilen ve gerekli tetkikleri yapılan hastanın rahim duvarında yaklaşık 40 santimetre büyüklüğünde kitle olduğu tespit edildi.

Ameliyata alınan Doğan'ın rahim duvarından 2,5 saat süren operasyonun ardından yaklaşık 3 kilogram ağırlığında kitle çıkarıldı.

- "Hastamızın karın şişkinliği, ağrısı kalmadı"

Dr. Mine Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekip olarak başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kitlenin çıkartılmasıyla hastanın sağlığına kavuştuğunu ifade eden Atlı, "Operasyon esnasında bir aksilik yaşanmadı. Başarılı çalışmayla yaklaşık 3 kilogram ağırlığındaki kitleyi hastamızın rahim duvarından çıkardık. Ameliyat sonrasında hastamızın karın şişkinliği, karın ağrısı kalmadı." diye konuştu.

Doç. Dr. Kadriye Beril Yüksel de kadınlarda benzer rahatsızlıklara çok sık rastlandığını dile getirerek, "Bu kitlelerin bu boyutlara ulaşmadan önlemini almamız gerekiyor. Erken önlem alınmazsa daha büyük sağlık sorunlarıyla karşılaşılabiliyor. Bu nedenle hanımlarımızın yılda en az bir kere jinekolojik muayenelerini gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.

Çıkan kitleyi gördüğünde çok şaşırdığını dile getiren Hatice Doğan ise ameliyattan sonra sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.