Kütahya

112 çalışanlarına masa başı egzersiz ve diksiyon eğitimi

11:17 29 Aralık 2017
112 çalışanlarına masa başı egzersiz ve diksiyon eğitimi

Kütahya 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, masa başında çalışan ve kişilerle telefonla irtibata geçen personeline yönelik egzersiz, etkili iletişim ve diksiyon eğitimleri düzenliyor.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl hizmet içi eğitim programları kapsamında personele yönelik diksiyon ve iletişim eğitimleri düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl bir farklılık yaprak programa egzersiz eğitimlerini de dahil ettiklerini belirten Yiğit, şöyle konuştu:

"Personelimizin devamlı oturarak çalışmasından dolayı zaman zaman bundan kaynaklı rahatsızlıklarının olduğunu fark ettik. Bunun üzerine uzmanlar tarafından hazırlanan masa başında yapılabilecek egzersiz hareketleri eğitimlerini yine uzmanlar tarafından personelimiz için düzenliyoruz. Burada uygulamalı olarak gösterilen egzersiz hareketlerinin birçoğunu personelimiz çalışma esnasında kendi başına uygulayarak daha sağlıklı bir şekilde çalışmalarını sürdürebilecek. Tabi bu eğitimlerin yanı sıra sürekli telefonla vatandaşla diyalog halinde olan personelimizin daha etkili bir iletişim sağlayabilmesi için de diksiyon ve etkili iletişim eğitimlerimiz de uzmanlar tarafından personelimize verilmekte. Bu eğitimlerle personelimizin daha sağlıklı bir şekilde görevlerini yürüteceklerine inanıyorum."

Yiğit, egzersiz eğitimlerini veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Ercan Şirin ve etkili iletişim ve diksiyon eğitimlerini veren Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Uzun süre masa başında çalıştığı için eğitimlerin faydasını göreceğine inandığını dile getiren çağrı alıcı personeli Güldane Kızıltepe ise, "Çalışmamız sadece normal masa başı çalışma gibi de değil. Aynı zamanda kulaklığa bağımlı çalıştığımız için süreç bizi oldukça zorluyor. Ama bu gösterilen hareketler boyun, bel gibi bölgelerimizi özellikle gece nöbetlerinde bizi rahatlatacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

13 yıldır komuta merkezinde görev yapan Habibe Duran da, özellikle 24 saat süren nöbetlerde boyun ve bel bölgelerinde şiddetli ağrılar hissettiğini, eğitimler sayesinde gösterilen hareketleri uygulayarak bu rahatsızlıklarından kurtulabileceğini anlattı.

Kurum personeli tarafından ilgi gören eğitimler iki gün boyunca devam edecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.