Kütahya

Öğrencilerin duası Mehmetçik için

14:15 20 Şubat 2018
Öğrencilerin duası Mehmetçik için

Kütahya’da, Minik Eller Mehmetçik için Duaya Projesi kapsamında ilkokul öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için dua etti.

Valiliğin desteğiyle Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülüğün işbirliğinde hazırlanan program kapsamında, kentteki okullarda öğrenim gören öğrenciler Mehmetçik için dua okudu.

Proje kapsamında Şehit Uzman Çavuş Hasan Yaşar İlkokulunda düzenlenen programda, okulun 4. sınıf öğrencisi Fatma Çakır tarafından hazırlanan dua metni okundu.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmetçik'e manen destek olmak için böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

Projenin il genelindeki okullarda uygulandığını dile getiren Gören, şunları kaydetti:

"Mehmetçikimiz adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi veriyor. Bizim şu anda yapabileceğimiz, onlara manevi destek vermek. Peygamber Efendimiz, 'Dua müminin silahıdır.' buyuruyor. Bu duayı masum eller olarak gördüğümüz çocuklarımızın yapması oldukça önemli. İnşallah çocuklarımızın ve bizlerin duaları kabul olur ve Mehmetçik bir an önce zafere ulaşır."

Yapılan dua programı ile Mehmetçik'e manevi destek olmak istediklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de "Yapılan duayla tüm öğrencilerle beraber Türk milletinin, askerimizin yanında olduğumuzu tüm Türkiye’ye ilan ediyoruz. Dua programına emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Cahit Zarifoğlu İlkokulunda ise yapılan duanın ardından helva ikramında bulunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.