Kütahya

Kütahya’da özel hastane açılması çalışması

11:34 11 Mart 2018
Kütahya’da özel hastane açılması çalışması

Kütahya’da, Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde faaliyet gösterdiği sırada FETÖ ile ilişkisi olmasından dolayı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılarak devlet tarafından el konulan özel hastane, yeni yatırımcılar tarafından yenilenerek tekrar özel hastane olarak hizmet verecek.

Hastane yönetimi ile hastaneyi inceleyen AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya’ya sağlık alanındaki bir yatırımı kazandırdıkları için yatırımcıları kutladığını söyledi.

Hastanenin eski hastane ile bir alakasının olmadığını, tamamen elden geçirilerek yeni teçhizatlarla donatıldığını belirten Kavuncu, şöyle konuştu:

"Bu hastanemiz, her ne kadar eski bir hastane binasında hizmete devam edecek olsa da aslında eskisiyle çok alakası olmadığını, son teknolojilerle donatılmış bir alt yapıyla donatılarak çok önemli oranda bir yenileşmeden geçtiğini görüyoruz. Bu yatırım her ne kadar özel, ticari bir girişim olsa da aynı zamanda bir kamu hizmeti olarak da mutlaka değerlendirilmelidir. Buralar her ne kadar özel bir hastane olsa da biz buralardan aynı zamanda kamu hizmeti de satın alıyoruz."

Hastanenin faaliyete geçmesinin büyük katkı sağlayacağına işaret eden Kavuncu, hastanenin teknik donanımları açısından da bölgedeki birçok ilde bulunmayan teçhizatlarla donatılmasının Kütahya için büyük bir avantaj olduğunu sözlerine ekledi.

Özel Kütahya Hastanesi Genel Müdürü Melek Songül de 14 bin 500 metrekare kapalı alan, 165 yatak ve 60 hekim kapasiteli hastanenin ilk etapta 75 yatak 25 hekim kadrosuyla mayıs ayından itibaren faaliyete başlayacaklarını dile getirerek, "Dahiliye, kadın doğum, çocuk, ortopedi, fizik, KBB, göz, genel cerrahi, cildiye, kardiyoloji gibi tüm ana branşlarda poliklinik ve ameliyat anlamında hizmet vereceğiz. Açıldıktan sonraki ikinci ayımızda anjiyo ve KVC branşlarında, Kütahya’da özel hastanelerde bulunmayan ve bu anlamdaki açığı kapatacağız. Kütahya’da olmayan, yapılamayan tedaviyi getirerek Kütahya halkının sağlık sektöründeki en büyük sıkıntılarını gidermeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

İnceleme gezisine katılan AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ise Kütahya’da sağlık alanındaki bir eksikliği giderdikleri için yatırımcılara teşekkür ederek hastanenin Kütahya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Hastane inceleme gezisine hastanenin yatırım ortakları ile hastane çalışanları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.