Kütahya

Kalp ve Damar Cerrahisinde Hemostaz Ortak Görüş Toplantısı

21:52 06 Nisan 2018
Kalp ve Damar Cerrahisinde Hemostaz Ortak Görüş Toplantısı

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneğince (TKDCD) düzenlenen, "Kalp ve Damar Cerrahisinde Hemostaz Ortak Görüş Toplantısı", Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) yapıldı.

DPÜ'nün ev sahipliğinde Tıp Fakültesinin konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Türk Kardiyoloji Derneği ile Göğüs Kalp Damar ve Yoğun Bakım Derneği yöneticileri katıldı.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, toplantının açılış programında yaptığı konuşmada, toplantının Kütahya'ya, Türkiye'ye ve bilim dünyasına hayırlı olacak gelişmelere vesile olacak bir toplantı olacağını söyledi.

Üniversitelerin tıp ve bilim dünyası için önemli olduğunu belirten Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Üniversitelerimizi akademik çalışmalarıyla bizim ihtiyaç duyduğumuz bilimsel gelişmeleri ortaya çıkaracak önemli bir laboratuvar olarak görüyoruz. Bu amaçla bakıldığında ilimizde yapılacak ama belki ülke geneline, belki insanlığa katkısı olacak yeni gelişmeleri, yeni paylaşımları, ortak görüşü ortaya çıkaracak bir toplantı olarak büyük kıymet taşıyor. Bu faaliyetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

TKDCD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik de Kütahya'da bilim adına toplandıklarını dile getirerek, "Üç derneğin katıldığı toplantımızda konuşulacak konuların tıp dünyasına büyük katkılar sunacağını düşünüyoruz. Buradaki toplantıda edindiğimiz bilgi birikimini metin haline getirerek, diğer meslektaşlarımızla paylaşarak bir algoritma bir standart oluşturmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ise, tıp dünyasını önemli katkılar sunması beklenen toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

DPÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Vural, Göğüs Kalp Damar ve Yoğun Bakım Derneği Prof. Dr. Suna Gören, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik ve Türk Kardiyoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Sinan Aydoğdu yöneticiliğinde yapılan toplantıya, Türkiye'nin birçok yerinden alanında uzman tıp doktorları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.