Kütahya

Kütahya'da pita şenliği

17:42 09 Eylül 2018
Kütahya'da pita şenliği

Kütahya Çayca Köyü Bosna Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince 8. Geleneksel Pita (Boşnak böreği) Şenliği yapıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Çayca köyündeki etkinlikte yaptığı konuşmada, yapılan etkinliğin bir kültürel zenginlik olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bir vatan bir de gönül coğrafyasının olduğunu dile getiren Vali Nayir, "Üzerinde yaşadığımız topraklar kadar bizleri ilgilendiren bir coğrafyamız daha var. Bu coğrafya üzerinde bugün 64 ülke bulunuyor. Onlardan bir tanesi de Bosna Hersek." dedi.

Nayir, bugün bütün dünyanın ve insanlığın barışa, merhamete, hoşgörüye, dayanışmaya muhtaç olduğunu belirterek, "Bunları da elde etmemiz için evrensel, milli ve manevi değerlerimizi korumamız lazım. Buradaki bu tören, bu buluşma bunların hepsine hizmet edecek bir anlayıştır. Bizim tarihimizde var olan barışı, sadakati, doğruluğu, yardımlaşma ve dayanışmayı bu topraklar yaşatacak ve yeni nesillere de aktaracaktır. İhtiyaç duyduğumuz bu değerlerin yaşatılmasına ihtiyaç var. İnanıyorum ki buraya gelenler yaşadıkları coğrafyayla geldikleri coğrafyayı birbirine bağlamak için geldiler." diye konuştu.

Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç ise en büyük arzusunun Türk ve Bosna halkını birbirine yakınlaştırmak olduğunu söyledi.

Türkiye ile Bosna Hersek'in son yıllarda daha çok birbirine yakınlaştığını ve bu durumun kendisini memnun ettiğini anlatan Sadoviç, şunları kaydetti:

"Benim en büyük arzum Türkiye ve Bosna'yı birbirine bağlamak, Türk ve Bosna halkını birbirine yakınlaştırmak. Bugün Bosna'da 10 bin öğrenci Türkçeyi öğrenmektedir. Ayrıca Türkiye'de 500 öğrenci eğitim görmektedir. Türkçeyi öğrenmek zor bir şey değil. Çünkü Türkiye bizim kardeşimiz. Türkiye'nin Bosna Hersek ile 18 yıl önce daha az bir bağlantısı vardı. 18 yılın ardından bağlantılar artmaya başladı ve daha da artmaya başlayacak inşallah."

Dernek başkanı Rahim Yördem de etkinliğe katılan herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Pendik Bosna Sancak Derneği folklor ekibi ve mehter takımı gösteri sundu.

Boşnak sofralarının vazgeçilmezi pita ile ayran ikram edilen etkinliğe, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü, Hasan Çevik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.