Kütahya

15 Eylül Dünya Temizlik Günü

20:29 15 Eylül 2018
15 Eylül Dünya Temizlik Günü

Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla sporcu ve vatandaşlarla çöp toplama etkinliği düzenledi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kent Ormanı mesire alanında düzenlenen etkinliğe Kütahya Basketbol Kulübü antrenör, sporcu ve velilerin katıldığı aktarıldı.

Etkinlikle ‘temizlik’ kavram ve bilincinin de sporculara öğretilmek istendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaklaşık 2 saat süren eğlenceli ve bir o kadar yorucu etkinliğin ardından toplanan bir kamyon dolusu çöpün miktarı minik sporcularda büyük bir şaşkınlık oluşturdu. Bu görsel ve anlamlı etkinliğin ardından minik sporcular temizliğin başta evlerinde, okullarında ve tüm yaşam alanlarında önemli bir yer oluşturduğunun önemini anlamış oldular. Katılımcılarımız ayrıca deneyimledikleri bu etkinliği çevrelerindeki herkese anlatacaklarını ve çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayacaklarını ifade ettiler. Tüm katılımcılarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.