Kütahya

Kütahya’da Her Okula Bir Barınak Projesi

18:00 15 Ekim 2018
Kütahya’da Her Okula Bir Barınak Projesi

Kütahya Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Her Okula Bir Barınak Projesi imzalandı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, imza töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklara hayvan sevgisini kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kütahya Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik projeler geliştirdiklerini dile getiren Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Belediye olarak sokak hayvanlarına sahip çıkmak ve onlarında bir yaşam alanı olduğunu bilerek çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bu çalışmada öncelikle sokak hayvanlarına sahip çıkarmak ve onları korumak. Onları doğal ortamlarına kavuşturmak bizlerin görevi. Bu projenin Türkiye’de örnek olmasını amaçlıyoruz. Projede pilot olan yedi okulumuz var. Bunu zamanla daha fazla okullara kazandırmayı amaçlıyoruz. Her okulda bir veya iki barınak oluşturmayı düşünüyoruz. Oradaki hayvanlarımızı sahiplendireceğiz."

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ise "Projeyi ilk etapta 7 okulumuzda uygulayacağız. Daha sonra bunu yaygınlaştıracağız. Öğrencilerimizin hayvanları sevmesini aşılayacağımız gibi hayvanlara bakmalarını ve onlar nasıl iç içe yaşayabileceklerini öğretmeyi hedefliyoruz. Proje, Kütahya’mıza ve okullarımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından proje için hazırlanan protokol metni imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.